Δύο μεγάλες εταιρείες επενδύουν στα ΤΕΑ

Εν όψει των μεταρρυθμίσεων που δρομολογούνται στο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό και των προοπτικών που δημουργούνται, Swiss Re και Prudential Marghios & Partners σύναψαν αποκλειστική συνεργασία με στόχο την ανάδειξη του θεσμού των Επαγγελματικών Ταμείων στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος στην αποκλειστική συνεργασία, ο κ. Κωνσταντίνος Νικολάου, Managing Director της Prudential Marghios & Partners, δήλωσε: «Aναγνωρίζοντας την τεράστια προοπτική των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης στην Ελλάδα και την ανάγκη για θωράκιση των παροχών αυτών, οι δύο εταιρείες επενδύουν στην τεχνογνωσία τους εκατέρωθεν για την διαχείριση και αντασφάλιση των ΤΕΑ. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την συνεργασία αυτή και θεωρούμε ότι είναι μία ένδειξη εμπιστοσύνης στην ελληνική επιχειρηματικότητα από την πλευρά του πολυεθνικού κολοσσού

H αποκλειστική συνεργασία της Swiss Re με την Prudential Marghios & Partners, με θέμα τη θωράκιση των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης, θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση στις 15 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Wyndham Grand στην Αθήνα. Στην εκδήλωση θα καταγραφούν οι δυνατότητες και οι ευκαιρίες που προσφέρουν τα Επαγγελματικά Ταμεία, τόσο για τους ασφαλισμένους όσο και για τους εργοδότες, λειτουργώντας ως πυλώνες σταθερότητας, ανάπτυξης και εξασφάλισης ενός αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης στις ηλικίες μετά τη συνταξιοδότηση.

 

Επαγγελματικά Ταμεία – Απαιτούνται διευκρινίσεις

 

Ο νόμος 3029/2002 «Μεταρρύθμιση Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης» καθιέρωσε έμμεσα το θεσμό της προαιρετικής επαγγελματικής ασφάλισης, περιορίστηκε όμως στη ρύθμιση ενός μόνο φορέα της, που είναι τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης.

Δεν ρύθμισε τη συμπληρωματική επαγγελματική ασφάλιση ως αυτοτελή πυλώνα σύνταξης, με δυνατότητα πολλών φορέων, η νομοθετική παρέμβασή περιορίσθηκε σε ένα μόνο φορέα, τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης (Τ.Ε.Α). Ετσι, βρέθηκαν εκτός πεδίου εφαρμογής της ειδικής νομοθεσίας για την επαγγελματική ασφάλιση οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις ή και άλλοι οργανισμοί, που θα μπορούσαν να προσφέρουν επαγγελματικές συντάξεις. Για τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις, η μόνη δυνατότητα παρέμβασης στον τομέα της επαγγελματικής ασφάλισης βάσει του νόμου 3029/2002 εμφανίζεται αυτή του διαχειριστή Τ.Ε.Α, αλλά ακόμα και αυτή περιορισμένη.

Απαιτούνται διευκρινίσεις από την πολιτεία προκειμένου να εξαλειφθούν τυχόν αμφιβολίες για το ρόλο που καλούνται να παίξουν οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις.

Ελενα Ερμείδου

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε, στα emails:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*