cyber risks, digits on screen

Οδηγό για την ασφάλιση κινδύνων του κυβερνοχώρου δημοσίευσε η Insurance Europe

Η Insurance Europe σε συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς φορείς BIPAR, FERMA και τις εταιρίες Aon και Marsh δημοσίευσαν έναν πρακτικό οδηγό με σκοπό να βοηθήσουν τους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις να κατανοήσουν τους κινδύνους του κυβερνοχώρου, να αξιολογήσουν καλύτερα την έκθεσή τους στους κινδύνους αυτούς και κατ’ επέκταση την ανάγκη τους για ασφαλιστική κάλυψη.

Ο οδηγός «Προετοιμασία για την ασφάλιση των κινδύνων του κυβερνοχώρου» περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο οι οργανισμοί και οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για τη συγκεκριμένη ασφάλιση μπορούν να προετοιμαστούν καλύτερα για τις συζητήσεις τους με τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις. Παρέχει επίσης εργαλεία με σκοπό να βοηθήσει τους ενδιαφερόμενους να αξιολογήσουν τις επιμέρους προσφορές «ασφάλισης κινδύνων κυβερνοχώρου» (cyber risk insurance) που θα λάβουν και να κατανοήσουν τη σημασία τους στην πράξη.

Διαβάστε τον εδώ.

Από την πλευρά της η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος ενημερώνει ότι, αναγνωρίζοντας την ανάγκη της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς για πιο αναλυτική ενημέρωση σχετικά με την «Ασφάλιση Κινδύνων Κυβερνοχώρου» (Cyber Risk Insurance), οργανώνει ειδική για το θέμα Ημερίδα με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων, διεθνούς κύρους ομιλητών, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 30 Οκτωβρίου 2018 σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών. Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα και τους ομιλητές της Ημερίδας θα γνωστοποιηθούν σύντομα με ειδική εγκύκλιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*