Εκδόθηκε ο πρώτος Οδηγός για τους Cyber κινδύνους

της Ελενας Ερμείδου

BIPAR, FERMA και Insurance Europe σε συνεργασία με την Aon και την Marsh εξέδωσαν εξειδικευμένο οδηγό guide  που βοηθά τους οργανισμούς στην κατανόηση των cyber κινδύνων και την ασφάλιση τους.

Ο Οδηγός περιγράφει τις Cyber Ασφαλίσεις και το πώς μπορούν καλύτερα να προετοιμαστούν και να συνομιλήσουν με τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές οι εταιρείες που ενδιαφέρονται να συνάψουν ασφαλιστήρια έναντι cyber κινδύνων. Ο οδηγός επίσης περιέχει μεθόδους αξιολόγησης των κινδύνων και τους τρόπους που αυτοί μπορούν να ερμηνευτούν στην πράξη.

Πρόκειται για τον πρώτο οδηγό κατανόησης των cyber κινδύνων αλλά και την πρώτη κοινή προσπάθεια που κατέβαλλαν οι διαχειριστές κινδύνων, σύμφωνα με την FERMA.

Πολλά είναι τα εργαλεία αντιμετώπισης αυτών των κινδύνων, εξ αυτών και των cyber. Ο Οδηγός αυτός θα βοηθήσει στην επιλογή επιπέδων προστασίας σύμφωνα με την Insurance Europe.

To φυλλάδιο δίνει μία γενική γνώση της πολυπλοκότητας παρέχοντας δίνοντας το έναυσμα εκκίνησης ενός διαλόγου στο πως οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές μπορούν να παρέχουν σωστές υπηρεσίες στους πελάτες τους.

Ο Οδηγός που εκδόθηκε σύμφωνα με τα σχέδια της ΕΕ για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, δημοσιοποιήθηκε στην Αμβέρσα στην  Ημερίδα 2018 European Risk Management Seminar.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*