Πρόσοψη γραφείου της Generali

Cyber θυγατρική συστήνει η Generali

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Μια νέα θυγατρική που θα εστιάζεται στην αντιμετώπιση των cyber κινδύνων ιδρύει ο ιταλικός ασφαλιστικός όμιλος Generali. Στην «καρδιά» της νεοφυούς επιχείρησης με την επωνυμία GeneraliCyberSecurTech (που θα είναι 100% ελεγχόμενη από την Generali) θα είναι μια νέα λύση που θα «τρέξει» μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας στην Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική.

Η GeneraliCyberSecurTech θα αναπτύξει και θα συντονίσει τις cyber δραστηριότητες του ομίλου σε όλο τον κόσμο, που περιλαμβάνουν –μεταξύ άλλων– την πρόληψη των cyber επιθέσεων, την αντίδραση σε περίπτωση παραβίασης πληροφορικών συστημάτων, καθώς και την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών πριν και μετά από ένα cyber γεγονός.

«Το νέο μας εργαλείο που αναπτύχθηκε με τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών που βασίζονται στην μηχανική μάθηση και την τεχνητή νοημοσύνη θα επιτρέψει την αξιολόγηση των πραγματικών cyber κινδύνων στους οποίους είναι εκτεθειμένος ο πελάτης. Θα παρέχει επίσης λεπτομερή πληροφόρηση που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο πελάτης ώστε να εκπονήσει ένα σχέδιο για τον περιορισμό και μεταφορά των κινδύνων, τόσο από τεχνολογικής όσο και από ασφαλιστικής πλευράς δήλωσε ο Remo Marini, διευθύνων σύμβουλος της GeneraliCyberSecurTech.

Ο Marco Sesana, υπεύθυνος των δραστηριοτήτων της Generali στην Ιταλία, σχολίασε από την πλευρά του  ότι «Η δημιουργία της GeneraliCyberSecurTech επιβεβαιώνει την δέσμευση του ομίλου στην κυβερνοασφάλεια, έναν κλάδο με αυξανόμενη σημασία για ιδιώτες, επιχειρήσεις και οργανισμούς. Η Generali, ως ασφαλιστική διεθνούς εμβέλειας, σκοπεύει να βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή του εντοπισμού και περιορισμού των cyber κινδύνων, προσφέροντας καινοτόμες και ολοκληρωμένες λύσεις στους πελάτες μας. Αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο την τεχνογνωσία που ενσωματώνει η νέα λύση και τις ειδικές γνώσεις του ομίλου που είναι η θεμέλια λίθος της GeneraliCyberSecurTech, θα είμαστε σε θέση να καλύψουμε τις ανάγκες των πελατών μας».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*