Κεντρικά γραφεία Interamerican
Τα κεντρικά γραφεία της Interamerican

H INTERAMERICAN για την Ψυχική Υγεία

Η Παγκόσμια Ημέρα για την Ψυχική Υγεία (10 Οκτωβρίου) φέρνει στο προσκήνιο κάθε πρωτοβουλία που στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ψυχικά νοσούντων ατόμων. Η INTERAMERICAN, προτάσσοντας το «Δικαίωμα στην Υγεία για Όλους», τη φροντίδα για τα ευπαθή άτομα και τον σεβασμό στη διαφορετικότητα, συνεργάζεται σταθερά επί χρόνια με σχετικούς κοινωνικούς φορείς.

Η εταιρεία ήταν πρόσφατα χορηγός ασφάλισης και υγειονομικής υποστήριξης των ευρωπαϊκών εκδηλώσεων για την Ψυχική Υγεία, που οργανώθηκαν για πρώτη φορά στην Αθήνα (21-23 Σεπτεμβρίου, Άλσος Βεΐκου και Πεδίον του Άρεως) από την ΕΔΡΑ – Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων. Οι αθλητικές και εναλλακτικές – καλλιτεχνικές δραστηριότητες που έλαβαν χώρα διέδωσαν το μήνυμα πως υπάρχουν απλοί, καθημερινοί τρόποι για την πρόληψη και αντιμετώπιση ψυχικών διαταραχών και την καταπολέμηση του κοινωνικού στίγματος. Οι εκδηλώσεις είχαν τεθεί υπό την αιγίδα του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Antonio Tajani και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Στο ίδιο πνεύμα, η INTERAMERICAN υποστήριξε χορηγικά και τη συνεδριακή εκδήλωση του Ελληνικού Δικτύου Φροντιστών ΕΠΙΟΝΗ, που οργανώθηκε στο Γραφείο τουΕυρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα (28 Σεπτεμβρίου) με θέμα «Νεαροί φροντιστές σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*