Τι συζητείται πίσω από τις πόρτες ασφαλιστικών και κλινικών

της Ελενας Ερμείδου

Μας ενημερώνουν ότι οι διαπραγματεύσεις που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα μεταξύ κλινικών και ιδιωτικών ασφαλιστικών είναι πολύ δύσκολες και σκληρές. Πάμε για μονοπωλιακές καταστάσεις αφού ουσιαστικά τονίζουν ότι έμεινα στο χώρο δύο παίκτες μόνος το Ιατρικό Κέντρο και η CVC που μάλλον στο μέλλον μπορεί και να ενώσουν τις δυνάμεις τους.

Να τονιστεί πάντως ότι η σχέση ιδιωτικών κλινικών – ασφαλιστικών θα πρέπει να είναι αμφίδρομη καθώς μόνο μέσα σε αυτό το πλαίσιο μπορούν και οι δύο να έχουν σωστές και καλές συνεργασίες.

Ετσι, για την δημουργία του προϊόντος απαιτείται στενότερη και ειλικρινής σχέση, πράγμα που όπως μας λένε θα γίνει πολύ δύσκολα.

Μία μορφή συνεργασία προς όφελος των πολιτών είναι τα ΣΔΙΤ. Το ζητούμενο ωστόσο είναι η έλλειψη θεσμικού πλαισίου.

2 comments

  1. Ένα βασικό θέμα που ισχύει διεθνώς στο πλαίσιο εξορθολογισμού του συστήματος παροχής ιατρικών υπηρεσιών, είναι η υποχρεωτική Ασφάλιση Ιατρικής Ευθύνης για τυχόν ζημιογόνα λάθη ή παραλείψεις τόσο των γιατρών όσο και των ίδιων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων (Medical Malpractice Insurance).
    Στη βάση αυτή, ειδικά στον κλάδο των ιδιωτικών κλινικών, δεν νοείται συνεργασία Ασφαλιστικών Εταιρειών με Κλινικές χωρίς αυτές να διαθέτουν ίδια (όχι των συνεργαζόμενων γιατρών) ασφαλιστική κάλυψη με ελάχιστο όριο το ποσό των 5,000,000€.
    Μήπως στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που αναφέρονται στο σχετικό κείμενο, θα πρέπει να τεθεί και το συγκεκριμένο θέμα;

  2. Κύριε Γιώργο στην Ελληνική πραγματικότητα ισχύει το ” ή ο γιαλός ειναι στραβός, ή στραβά αρμενίζουμε”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*