Πιέσεις για πώληση και της αντασφαλιστικής RenRe

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Η Renaissance Re (RenRe) από τις Βερμούδες προστίθεται στην αλυσίδα των αντασφαλιστικών εταιρειών που μπαίνουν στο “στόχαστρο” ακτιβιστών επενδυτών, καθώς ένας εκ των μετόχων της ασκεί ισχυρές πιέσεις για να πωληθεί, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal.

H αμερικανική εφημερίδα που δεν κατονόμασε τις πηγές της υποστήριξε ότι το fund TimeSquare Capital Management -που κατέχει περί το 2% των μετοχών της RenRe- θέλει να βγει η εταιρεία “στο σφυρί” επειδή θεωρεί τη μετοχή της υπερτιμημένη. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η TimeSquare είχε διαπραγματεύσεις με την RenRe τον Σεπτέμβριο και δεν αποκλείεται να επανέλθει με ανοιχτή επιστολή στο αμέως επόμενο διάστημα,

Με χρηματιστηριακή αξία 5,3 δισ. δολαρίων στο κλείσιμο της συνεδρίασης τη Δευτέρα, η RenRe είναι η τρίτη μεγαλύτερη αντασφαλιστική εταιρεία των Βερμούδων μετά την Arch (που έχει κεφαλαιοποίηση λίγο κάτω από 12 δισ. δολ.) και την Everest Re (9,3 δισ. δολ.)

Ο λόγος τιμής προς λογιστική αξία της μετοχής της RenRe διαμορφώνεται στο 1,28, σε υψηλότερα επιπεδα από ότι η Axis (1,08) και η Everest Re (1,13), αλλά σε χαμηλότερα επίπεδα από την Arch (1,44). H ΑIG πλήρωσε για την Validus τίμημα 1,6 φορές μεγαλύτερο από τη λογιστική της αξία και η ΑΧΑ κατέβαλε για την XL Catlin τίμημα αντίστοιχο με το 1,5 της λογιστικής αξίας.

Η παρέμβαση της TimeSquare Capital Management ακολουθεί την εκστρατεία του γαλλικού ακτιβιστικού επενδυτικού κεφαλαίου CIAM προκειμένου να δεχθεί η γαλλική αντασφαλιστική Scor την πρόταση εξαγοράς ύψους 8,3 δισ. ευρώ από τον βασικό της μέτοχο, την επίσης γαλλική συνεταιριστική ασφαλιστική εταιρεία Covea (προοπτική που απορρίπτει μετά βδελυγμίας η διοίκηση της Scor υπό τον Denis Kessler), καθώς και την επιτυχημενη προσπάθεια του Carl Icahn (γνωστού για την αναταραχή που προκάλεσε στη AIG λίγους μήνες πριν) να εξασφαλίσει υψηλότερη τιμή για την εξαογ΄ρας της AmTrust.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*