Όμιλος ICAP λογότυπο

ICAP Group: Μεθοδολογία Απόδοσης Αξιολογήσεων Πιστοληπτικής Ικανότητας σε ΑΕΕΑΠ

Ειδική μεθοδολογία για την απόδοση Αξιολογήσεων Πιστοληπτικής Ικανότητας (Credit Ratings) σε ελληνικές Ανώνυμες Εταιρείες Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας (Α.Ε.Ε.Α.Π.) ανέπτυξε πρώτη και πλέον αποδίδει η ICAP Group, σε αναγνώριση των σύγχρονων αναγκών της αγοράς Επενδυτικών Ακινήτων.

Στο πλαίσιο του θεσμικού ρόλου της αλλά και της μακρόχρονης συμβολής της στο ελληνικό επιχειρηματικό γίγνεσθαι με ευέλικτες και σύγχρονες λύσεις, η ICAP Group εφαρμόζει ήδη τη νέα αυτή μεθοδολογία, η οποία δημιουργήθηκε σε ανταπόκριση της σημαντικής ανάπτυξης που αναμένεται να έχει ο Θεσμός των Α.Ε.Ε.Α.Π. στη χώρα μας, αλλά και των επίσημων προβλέψεων πως οι συγκεκριμένες εταιρείες θα αποτελέσουν το βασικό κορμό των θεσμικών «Επενδυτών Ακινήτων» στην Ελλάδα.

Στόχος της ICAP ήταν και παραμένει, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, οι Αξιολογήσεις Πιστοληπτικής Ικανότητας που θα αποδίδονται μέσω αυτής της μεθοδολογίας να είναι επαρκούς ποιότητας και να εξασφαλίζουν, μεταξύ άλλων, τις Αρχές της Ακεραιότητας και της Αξιοπιστίας.

Σε αυτή την κατεύθυνση, η Διεύθυνση ICAP Credit Risk Services έλαβε υπόψη της όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που απορρέουν αφενός από το ειδικό νομικό και φορολογικό καθεστώς που διέπει τη λειτουργία των συγκεκριμένων εταιρειών και αφετέρου από τις ιδιαιτερότητες της αγοράς στην οποία δραστηριοποιούνται. Αγορά που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πορεία της κτηματαγοράς (ιδιαίτερα της προσφοράς και ζήτησης χώρων προς ενοικίαση), την πορεία του μακροοικονομικού περιβάλλοντος και τη διαμόρφωση του μακροπρόθεσμου επενδυτικού κλίματος.

Η ICAP Group Α.Ε. τα τελευταία δεκαπέντε έτη δραστηριοποιείται ενεργά στο χώρο της Μέτρησης και Διαχείρισης του Πιστωτικού Κινδύνου και της Αξιολόγησης της Πιστοληπτικής Ικανότητας των επιχειρήσεων, αξιοποιώντας την υψηλή της τεχνογνωσία και την ICAP DataΒank, τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων στην Ελλάδα με στοιχεία για περισσότερες από 500.000 ελληνικές επιχειρήσεις. Επίσης, είναι ο μοναδικός ελληνικός Οργανισμός Αξιολόγησης Πιστοληπτικής Ικανότητας (Credit Rating Agency – CRA), αναγνωρισμένος και εποπτευόμενος από την European Securities and Markets Authority (ESMA), την Τράπεζα της Ελλάδος και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*