eq vs iq, συναισθηματική νοημοσύνη, ενσυναίσθηση, σεμινάριο ΕΙΑΣ

Σεμινάριο Συναισθηματικής Νοημοσύνης και Ενσυναίσθησης από το ΕΙΑΣ

Σεμινάριο Συναισθηματικής Νοημοσύνης και Ενσυναίσθησης θα πραγματοποιηθεί από το ΕΙΑΣ την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018, ώρες 16:00-19:20.

Περιγραφή και θεματολογία

  • Πόσο καλά γνωρίζουμε τον εαυτό μας;
  • Αυτό που πιστεύουμε για εμάς είναι πραγματικά εκείνο που πιστεύει ο περίγυρός μας για εμάς;
  • Αλήθεια, ποσό καλά αντιλαμβανόμαστε το εργασιακό περιβάλλον μας και τον ευρύτερο περίγυρό μας;
  • Πόσο καλά γνωρίζουμε τους συναδέλφους μας, τους συνεργάτες μας και τους πελάτες μας;
  • Έχουμε διαμορφώσει κατάλληλες συνθήκες εποικοδομητικής επικοινωνίας ή, μερικές φορές, παρατηρούμε προστριβές στις σχέσεις μας  με το οικείο και κοντινό περιβάλλον μας;

Η Συναισθηματική Νοημοσύνη και η ιδιότητα της Ενσυναίσθησης μας βοηθούν να απαντήσουμε σωστά στα προηγούμενα ερωτήματα και να ισχυροποιήσουμε τις δυνατότητές μας να αντιλαμβανόμαστε τον ψυχικό μας κόσμο και τον ψυχικό κόσμο των συνανθρώπων μας, των συναδέλφων μας, των συνεργατών μας και των πελατών μας.

Όπως αναφέρει ο Καθηγητής Dr. Daniel Goleman, «πατέρας» της Συναισθηματικής Νοημοσύνης και της Ενσυναίσθησης, «η ευφυΐα μας είναι λειψή, όταν δεν συνοδεύεται από την ικανότητα μας να αντιλαμβανόμαστε τα συναισθήματα μας και τα συναισθήματα των συνανθρώπων μας, ώστε να παίρνουμε τα κατάλληλα μηνύματα και να λαμβάνουμε τις πληρέστερες αποφάσεις».

Οι έννοιες της Συναισθηματικής Νοημοσύνης και της Ενσυναίσθησης είναι σχετικώς νέες και έχουν προταθεί ώστε να περιγράψουν ποιοτικά χαρακτηριστικά συμπεριφοράς και αντίληψης, που φαίνεται ότι διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή των ανθρώπων, στις αξιολογήσεις, στις επιλογές και στις αποφάσεις τους.  Μάλιστα,  τα εν λόγω χαρακτηριστικά θεωρούνται τόσο σημαντικά, ώστε κάνουν τη συναισθηματική «ευφυΐα» eq να αποτελεί κρίσιμη συνιστώσα ή και να υπερβαίνει την «μετρήσιμη» ευφυΐα iq των ανθρώπων.

Το Σεμινάριο Συναισθηματικής Νοημοσύνης και Ενσυναίσθησης, διάρκειας 8 εκπαιδευτικών ωρών, εισάγει τις έννοιες της Συναισθηματικής Νοημοσύνης και της Ενσυναίσθησης, τις εξηγεί, τις αναλύει, αναπτύσσει τα πεδία εφαρμογής τους και προβάλει τον ρόλο τους σε κύριους τομείς της ανθρώπινης ζωής και συμπεριφοράς ως εξής:

  • Ικανότητα να συναισθανόμαστε τον περίγυρο μας, τα μέλη της οικογένειας μας, τους πελάτες μας, τους συναδέλφους και τους συνεργάτες μας
  • Δυνατότητα να ενεργούμε και να αντιδρούμε με νηφαλιότητα, ψυχραιμία και ωριμότητα
  • Αξιοποίηση των «Δυνάμεων» της επιμονής, της αντοχής και της καλώς εννοούμενης υπομονής
  • Σωστή και δημιουργική αντιμετώπιση των συνθηκών αλλαγής ή δυσκολίας
  • Έλεγχος καταστάσεων άγχους, τάσεων παρορμητισμού και ψυχολογικών μεταπτώσεων
  • Ρύθμιση, κατά τρόπο θετικό, γόνιμο και δημιουργικό της διάθεσής μας
  • Διαμόρφωση στάσεων αυθόρμητων στάσεων αισιοδοξίας και αίσθησης προόδου και επιτυχίας.

Η Συναισθηματική Νοημοσύνη και η Ενσυναίσθηση, ουσιαστικά, συνιστούν παράγοντες θετικής σκέψης, ανάπτυξης ηγεσίας και ενίσχυσης των ατομικών μας δυνάμεων, που τείνουν να μας οδηγούν με ασφάλεια σε καλές ισορροπίες επιτυχίας, αυτεπίγνωσης, αυτοπραγμάτωσης (self-actualization) και αυτοβελτίωσης. 

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

  • Διοικητικά Στελέχη Ασφαλιστικών Εταιριών και Εταιριών Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης που επιθυμούν να λειτουργούν σωστά σε απαιτητικά περιβάλλοντα εργασίας, να τα επηρεάζουν θετικά και να διαμορφώνουν άριστες συνθήκες συνεργασίας, συνεργιών και team belongingness, προς όφελος της γόνιμης αλληλεπίδρασης με συναδέλφους, προϊσταμένους και υφισταμένους εντός ενός εποικοδομητικού περιβάλλοντος εργασίας
  • Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές όλων των βαθμίδων (συντονιστές ασφαλιστικούς συμβούλους, Unit Managers, πράκτορες και μεσίτες ασφαλίσεων) που επιθυμούν να διαχειρίζονται ακόμη πιο σωστά και να αναπτύσσουν ακόμη πιο πολύ τις πιο αποδοτικές και υγιείς σχέσεις με τους συναδέλφους, τους πελάτες και τους συνεργάτες τους. 

Εισηγητές σεμιναρίου

Εισηγητής του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου είναι ο Σπύρος Λευθεριώτης, Σύμβουλος Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων, με υψηλή εξειδίκευση και εμπειρία στους Τομείς  Επικοινωνίας και  Διοίκησης, τέως Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων, Marketing και Επικοινωνίας του Ομίλου της ΕΘΝΙΚΗΣ Ασφαλιστικής, Πτυχιούχος Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Σήμερα, ο κος Λευθεριώτης είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Bonum Terrae A.E., ενώ επιδεικνύει συστηματική, ερευνητική και συγγραφική ενασχόληση σε θέματα συμπεριφορικής ψυχολογίας, στάσεων και επικοινωνίας.

Προσκεκλημένος Guest Speaker είναι ο Βαγγέλης Βερτόπουλος, Ψυχολόγος, εξειδικευμένος Coach Ανθρώπινων Σχέσεων, απόφοιτος του Τμήματος Marketing του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές Ψυχολογίας των Πανεπιστημίων London Metropolitan University, O.U. και Staffordshire University της Αγγλίας. Ο κος Βερτόπουλος διαθέτει σημαντική και εφαρμοσμένη εμπειρία σε θέματα ισορροπιών ανθρώπινων σχέσεων, ψυχολογίας της συμπεριφοράς, συναισθηματικής νοημοσύνης και ενσυναίσθησης. Επιστημονική αρθρογραφία του φιλοξενείται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο σχετικού ενδιαφέροντος.

Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018, ενώ το κόστος συμμετοχής ξεκινά από 50 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα – Αίτηση συμμετοχής

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*