Δείτε… πού έχει μεγάλη παρουσία η Allianz

της Ελενας Ερμείδου

Μεγάλη είναι η παρουσία της Allianz στις περιοχές της Σόφιας στην Βουλγαρία, σύμφωνα με τα όσα είδε το IW, επίσης της MetLife αλλά και της Vienna Insurance Group (VIG).

Οι ξένες κυρίως ασφαλιστικές μας είπαν αναλαμβάνουν επιχειρηματικούς κινδύνους, καθώς αυξάνεται στην γειτονική χώρα η επιχειρηματική δραστηριότητα.  Συνεργάζονται με την εγχώρια ασφαλιστική διαμεσολάβηση και με μεσίτες κυρίως για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων τους.

Οι εγχώριες ασφαλιστικές είναι μικρές και ασχολούνται κυρίως με το κλάδο αυτοκινήτου.

Η Αυστριακή VIG από την άλλη στοχεύει στις χώρες των Βαλκανίων κυρίως και της Ανατολικής Ευρώπης, ως εκ τούτου η Βουλγαρία αν και μικρή αγορά αποτελεί ευκαιρία για ανάπτυξη.

Σε ό,τι αφορά το κλάδο υγείας, υπάρχει στην χώρα ενδιαφέρον, αν και το σύστημα υγείας είναι πολύ καλό.  Οι καλύψεις αγοράζονται συμπληρωματικά των δημοσίων καλύψεων.

Ενδιαφέρον υπάρχει επίσης για συνταξιοδοτικά και ομαδικά ασφαλιστήρια υγείας.

 Η φορολογία των ασφαλίστρων έχει αλλάξει από 1η Ιανουαρίου 2011, σύμφωνα με την νομοθεσία δεν εισπράττονται φόροι από συμβόλαια αντασφαλίστρων, ασφάλειες ζωής, τακτικές καταβολές, ασφάλιση γάμου, γέννας, ασφάλιστρα ζωής συνδεδεμένα με επενδύσεις, δια βίου ασφάλειες υγείας, συμπληρωματικές ασφαλίσεις, μεταφορά φορτίου, ασφάλιση αεροσκαφών.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*