Θέλετε να ασφαλίσετε την επιχείρηση σας. Ξέρετε πού να απευθυνθείτε ;

Το υγιές επιχειρείν φέρνει την ανάπτυξη. Οδηγεί στην οικονομική και κοινωνική ευημερία. Χρειάζεται μάχη, δράση, οργάνωση καθώς το περιβάλλον που δραστηριοποιούνται σήμερα οι επιχειρήσεις εγκυμονεί κινδύνους. Οι κίνδυνοι αυτοί εκτείνονται από τα περιουσιακά στοιχεία μίας επιχείρηση μέχρι και τις ζημιές που μπορεί να προκαλέσουν οι άνθρωποι που δουλεύουν μέσα στην επιχείρηση. Μία επιχείρηση επίσης μπορεί να απειλείται από τα έντονα φαινόμενα φυσικών καταστροφών που είναι συχνά τώρα τελευταία σε όλα τα σημεία του πλανήτη αλλά και από λάθη και παραλείψεις της ίδιας της επιχείρησης.

Τι πιο ξεκάθαρο, αν διαβάσουμε τα παραπάνω και ανατρέξουμε σε παραδείγματα επιχειρήσεων που πτώχευσαν στο παρελθόν επειδή δεν είχα ασφαλιστικές καλύψεις, ή σώθηκαν γιατί είχαν σωστές ασφαλιστικές καλύψεις και έτσι διασφάλισαν την επιχειρησιακή τους συνέχεια.

Και μία ακόμα ιδιαιτερότητα που αφορά στο ελληνικό επιχειρησιακό περιβάλλον. Οι περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις δεν έχουν επαρκή πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό. Αυτό και μόνο το γεγονός κάνει ακόμα περισσότερη επιτακτική την ανάγκη της ασφάλισης. είτε είναι περίπτερο, είτε είναι μικρή εμπορική επιχείρηση, βιοτεχνία. Ακόμα και οι μεγάλες επιχειρήσεις που είναι άψογα οργανωμένες πιθανά θα πρέπει να ελέγξουν τις καλύψεις που διαθέτουν, αφού το περιβάλλον των κινδύνων έχει αλλάξει δραματικά.

Πώς μπορούν όμως οι επιχειρήσεις σε ένα τόσο απαιτητικό και με υποχρεώσεις περιβάλλον να ελέγχουν διαρκώς αν είναι σωστά ασφαλισμένες ή να αναβαθμίζουν τις καλύψεις τους, ώστε σε περίπτωση επέλευσης της ζημιάς να μην κοπεί ο κρίκος της εφοδιαστικής αλυσίδας;;;

 Από μόνες τους δεν μπορούν να παρακολουθούν τις εξελίξεις και την έκδοση των νέων ασφαλιστικών προϊόντων. Μπορούν όμως μέσω του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή έναν πιστοποιημένο επαγγελματία που θα γνωρίζει και θα μπορεί να δώσεις λύσεις έναντι των επιχειρηματικών κινδύνων.

Η επιλογή και ο  ρόλος λοιπόν του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή είναι καθοριστικός. Αυτός είναι που θα κρατήσει όλη την προσωπική επαφή με τον πελάτη. Αυτός είναι επίσης που θα συνεισφέρει στην αξιοπιστία της ασφαλιστικής αγοράς και στην εμπέδωση της φερεγγυότητας.

Για τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή το μεγάλο ατού είναι το χτίσιμο της προσωπικής σχέσης με τον πελάτη. Η σχέση αυτή αποτελεί και το θεμέλιο την παροχή των ασφαλιστικών καλύψεων προς την επιχείρηση. Ο λόγος θα είναι και συμβόλαιο.

Η κυριότερη συμβολή τους ασφαλιστή είναι η ανάλυση των αναγκών του πελάτη μέσω εκσυγχρονισμένων τεχνολογιών.

Ψάξτε να βρείτε  έναν ασφαλιστή και χτίστε μία σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης

Και φυσικά μιλάμε πάντα  για ένα εξειδικευμένο ασφαλιστή.

 Τι θα πρέπει να σας παρέχει;

 

  • θα πρέπει να έχει την ικανότητα να κάνει ορθά την ανάλυση των κινδύνων, να κάνει διάγνωση των αναγκών σας.
  • να γνωρίζει καλά τα ασφαλιστικά προγράμματα και να προσφέρει το κατάλληλο ανάλογα και με τις οικονομικές σας δυνατότητες
  • να στέκεται πάντα στο πλευρό σας και να μεριμνά πάντα προς όφελος σας
  • να δίνει σύντομα λύση σε περίπτωση επέλευση της ζημιάς
  • να μπορεί να διεκπεραιώνει καταστάσεις, να απαντά στα τηλέφωνο και μπορεί να εκπροσωπεί τους πελάτες του

 

Από την Έλενα Ερμείδου για το Ας μιλήσουμε

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*