Μπαίνουν στην αγορά νέοι κίνδυνοι

της Ελενας Ερμείδου

Τον ρόλο των συνεργειών μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα  στο τομέα της τρομοκρατίας και των cyber κινδύνων τόνισαν στο IW στο περιθώριο του συνεδρίου στο Costa Navarino στελέχη της αγοράς, Πρόκειται για ένα τομέα που παρουσιάζει ενδιαφέρον, δεν γράφει ζημιές για την ώρα μεγάλες και μελετάται από τους αντασφαλιστές τα τελευταία χρόνια.

Στο τομέα της τρομοκρατίας, εκτός από τα παραδοσιακά χτυπήματα που μελετώνται έχουν μπει και τα χτυπήματα που προκαλούνται από την είσοδο της νέας τεχνολογίας στην παγκόσμια οικονομία. Ως εκ τούτου τονίζουν οι ίδιες πηγές αλλάζουν οι κίνδυνοι αυτοί και τιμολογιακά.

«Δεν προστίθενται μόνο νέοι κίνδυνοι, αλλά και νέες καλύψεις, οι καλύψεις αυτές θα ήταν πιο αποτελεσματικές αν υπήρχε συνεργασία μεταξύ ιδιωτικού και δημοσίου τομέα».

Ειδικά στις ημέρες που όλα τείνουν να είναι διασυνδεδεμένα, παρατηρούν οι κίνδυνοι αυξάνονται και πολλαπλασιάζονται. «Και όχι μόνο θα μιλάμε για Cyber Insurance, αλλά σύντομα για cyber terrorism insurance».

Το θέμα των συγκεκριμένων καλύψεων απασχόλησε έντονα και το συνέδριο των Αντασφαλιστών στο Μόντε – Κάρλο. Όπως και εκεί επισημάνθηκε, υπάρχει μεγάλο πεδίο για δράση, με πολλές ευκαιρίες για ανάπτυξη, ωστόσο θα πρέπει οι κίνδυνοι αυτοί να εντοπιστούν, αποσαφηνιστούν ώστε να μπορούν να τιμολογηθούν και σχεδιαστούν οι καλύψεις.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*