Τι συζητά το Ασφαλιστικό Φόρουμ της G20 στο Bariloche της Αργεντινής;

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Στο θέρετρο Bariloche της Αργεντινής διεξάγονται αυτές τις ημέρες οι εργασίες του Ασφαλιστικού Φόρουμ της G20 και όπως επισημαίνει η Διεθνής Συνομοσπονδία Ασφαλιστικών Ενώσεων (Global Federation of Insurance Associations-GFIA) θα δώσει την ευκαιρία για εξαγωγή πολύτιμων συμπερασμάτων αναφορικά με τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η παγκόσμια ασφαλιστική βιομηχανία.

Κατά την πρώτη συνεδρία θα εξεταστεί ο ρόλος των ασφαλιστικών εταιριών στην ενίσχυση της σταθερότητας της κοινωνίας. Όπως σχολίασε ο αντιπρόεδρος της GFIA Recaredo Arias, «Οι ασφαλιστικές ήδη διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο για την ενίσχυση των αντοχών όλων των κλάδων της παγκόσμιας οικονομίας, συμπεριλαμβανομένης και της γεωργίας. Είναι όμως κρίσιμο το να εξευρεθούν τρόποι για την επέκταση της προστασίας αυτής σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους».

Η δεύτερη συνεδρία θα αναζητήσει τρόπους προώθησης μακροπρόθεσμων, βιώσιμων επενδύσεων σε έργα υποδομής. «Οι μακρόπνοες επενδύσεις είναι στο DNA των ασφαλιστικών, κάτι που ευθυγραμμίζεται με τις ανάγκες των κυβερνήσεων που επιδιώκουν να προσελκύσουν περισσότερες ιδιωτικές επενδύσεις σε έργα υποδομής για να αποκλιμακώσουν την πίεση στα δημόσια ταμεία», σημείωσε ο κ. Arias.

Κατά την τρίτη συνεδρία θα εξεταστεί πώς οι ασφαλιστικές εταιρείες ανταποκρίνονται στους cyber κινδύνους και στην διαδικασία ψηφιοποίησης, καθώς ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αγοράζουν ασφάλειες online και χρησιμοποιούν εφαρμογές στα κινητά τους. «Οι ασφαλιστικές εταιρείες εργάζονται πιο σκληρά από ποτέ για να παραμείνουν στην εμπροσθοφυλακή της ψηφιακής επανάστασης, παρέχοντας προϊόντα με ασφαλή τρόπο στους online πελάτες τους».

Οι τελευταίες συνεδρίες θα εστιάσουν στον ρόλο των πολυεθνικών αντασφαλιστικών εταιρειών στην όλο και πιο παγκοσμιοποιημένη οικονομία. «Ο ρόλος των αντασφαλιστικών εταιρειών είναι ζωτικής σημασίας σε μια σύγχρονη, παγκοσμιοποιημένη οικονομία, καθώς διασφαλίζουν ότι η ασφάλιση παραμένει διαθέσιμη με εύλογο τίμημα», κατέληξε ο κ. Arias.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*