ΕΚΕ: Πολιτική που κρατά ισόρροπη ανάπτυξη στην Ευρ. Πίστη

του Κώστα Χαλκιώτη, Προϊσταμένου Marketing & Επικοινωνίας στην Ευρωπαϊκή Πίστη

Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη για την Ευρωπαϊκή Πίστη, αποτελεί βασικό στρατηγικό άξονα για την βιώσιμη – αειφόρο ανάπτυξη. Ο Όμιλός μας προσεγγίζει τα θέματα Ε.Κ.Ε., δίνοντας μεγάλη έμφαση στο θέμα της ενσωμάτωσης της καινοτομίας στη λειτουργία και στα προϊόντα του, καθώς και στα θέματα της βιώσιμης λειτουργίας, στοχεύοντας στην αειφόρο ανάπτυξη.

Προτεραιότητα στις δράσεις Ε.Κ.Ε. του Ομίλου μας, για τα έτη 2018 – 2022, αποτελεί η στήριξη της ελληνικής κοινωνίας που έχει πληγεί από την συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, καθώς και δράσεις που έχουν ως στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.

Από το 2011, εντάξαμε στον στρατηγικό μας σχεδιασμό την Εταιρική και Κοινωνική Ευθύνη, με άμεσο σκοπό να δημιουργήσουμε όλοι μαζί, μέτοχοι, πελάτες, συνεργάτες, συνάδελφοι, μια Εταιρία για την οποία θα είμαστε υπερήφανοι. Μια εταιρία που θα παρέχει σε όλους ασφάλεια, προοπτικές προόδου, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και δίκαιη ανταμοιβή της προσφοράς μας. Μια Εταιρία η οποία θα αποτελεί πρότυπο επιχείρησης για το κοινωνικό της πρόσωπο.

 

Στο πλαίσιο αυτό:

  • Δημοσιεύουμε Απολογισμό Βιωσιμότητας κάθε χρόνο από το 2011, με σκοπό τη διαφάνεια και τη δέσμευσή μας για τις δράσεις Εταιρικής και Κοινωνικής Ευθύνης, εφαρμόζοντας το πρότυπο δημοσίευσης GRI4,  σε συνδυασμό με τις αρχές του ISO 26000.
  • Υπογράψαμε το Οικουμενικό Σύμφωνο του ΟΗΕ, ένα πλαίσιο για τις επιχειρήσεις που δεσμεύονται να ευθυγραμμίσουν τις λειτουργίες τους και τις στρατηγικές τους με 10 παγκόσμια αποδεκτές αρχές στους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των συνθηκών εργασίας, του περιβάλλοντος και της καταπολέμησης της διαφθοράς.
  • Υπολογίζουμε κάθε χρόνο από το 2015, τους συνολικούς ρύπους CO2 της λειτουργίας μας και προωθούμε δράσεις για την μείωσή τους, επιβραβεύοντας και δίνοντας ειδικά κίνητρα στο προσωπικό της Εταιρίας μας.
  • Υλοποιήσαμε 81 δράσεις Εταιρικής και Κοινωνικής Ευθύνης το 2017, με μεγάλη συμβολή του προσωπικού της Εταιρίας μας.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*