Πρόσοψη γραφείου της Generali

Νέα εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων δια χειρός Generali

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Νέα εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων με έδρα τη Νέα Υόρκη ιδρύει ο ιταλικός ασφαλιστικός όμιλος Assicurazioni Generali, σε συνεργασία με την Aperture Investors. Επικεφαλής θα είναι ο Peter Kraus, πρώην διευθύνων σύμβουλος της AllianceBernstein και συν-επικεφαλής του τμήματος διαχείρισης επενδύσεων της Goldman Sachs.

Οπως ανακοίνωσε η Generali, θα συνεισφέρει κεφάλαια έως 4 δις. δολάρια για επενδυτικές στρατηγικές. Σύμφωνα με τον κ. Kraus (νυν πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Aperture), “H διαχείριση ενεργητικού είναι μια βιομηχανία ώριμη για διαταραχή…Υπάρχουν αυτή τη στιγμή πάρα πολλοί ενεργητικοί διαχειριστές που διαχειρίζονται πάρα πολλά κεφάλαια. Οι πάγιες προμήθειες λειτουργούν σαν κίνητρο περισσότερο για τη διεύρυνση του ενεργητικού, παρά για τις αποδόσεις. Αποτελεί πεποίθησή μας ότι οι επενδυτές θα προτιμούσαν να πληρώνουν για τις αποδόσεις που επιτυγχάνουν οι διαχειριστές, παρά να πληρώνουν είτε τα κεφάλαιά τους έχουν απόδοση είτε όχι. Ο μόνος τρόπος να επιτευχθεί αυτό είναι η διαταραχή του εδραιωμένου μοντέλου των πάγιων προμηθειών που βασίζονται στα υπό διαχείριση κεφάλαια».

Ο Tim Ryan, διευθύνων σύμβουλος της Generali Asset Management, σχολίασε από την πλευρά του ότι «Η συνεργασία με την Aperture Investors συνιστά ένα ακόμα ορόσημο στην νέα στρατηγική της Generali που ανακοινώθηκε πέρυσι. Θεωρούμε ότι η καινοτομία δεν αποτελεί απλώς μοχλό για την μακροπρόθεσμη επιτυχία μας, αλλά και ευκαιρία για την Generali να ηγηθεί της διαδικασίας αλλαγής στην ασφαλιστική και χρηματοοικονομική βιομηχανία. Η Aperture Investors μας παρέχει τη δυνατότητα να αναπτύξουμε ένα νέο μοντέλο που άπτεται των κινήτρων των διαχειριστών, μοχλεύοντας παράλληλα την πολύτιμη τεχνογνωσία στον κλάδο μας».

Ο Carlo Trabattoni, επικεφαλής της Generali Investments Partners, πρόσθεσε: «O Peter Kraus έχει επιτυχημένη προϋπηρεσία 20 ετών στο τιμόνι κορυφαίων πολυεθνικών χρηματοοικονομικών ομίλων. Διαθέτει επίσης την ικανότητα να εμπνέει  και να προσελκύει ταλέντα που θέλουν να μετασχηματίσουν τον κλάδο διαχείρισης ενεργητικού. Τα συνολικά υπό διαχείριση κεφάλαια παγκοσμίως υπερβαίνουν τα 84 τρισεκατομύρια δολάρια, πολλοί ενεργητικοί διαχειριστές δεν επιτυγχάνουν ικανοποιητικές αποδόσεις και τα «παθητικά» funds (σ.σ. που απλώς παρακολουθούν επενδυτικούς δείκτες αναφοράς) αυξάνονται. Με την Aperture, θέλουμε να συνδυάσουμε το ενδιαφέρον για παθητική διαχείριση με την ανάγκη για ενεργητική διαχείριση».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*