Άμεσες αποζημιώσεις στις καταστροφές

Περισσότερα από 800 σπίτια και επιχειρήσεις στην Ανατολική Αττική, που είτε έχουν καταστραφεί ή έχουν υποστεί ζημιές και ήταν ασφαλισμένα σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, έχουν ξεκινήσει να αποζημιώνονται.
Τα χρήματα των αποζημιώσεων ξεπερνούν τα 40 εκατ. ευρώ και οι ασφαλιστικές εταιρίες με διαδικασίες εξπρές ήδη έχουν εγκρίνει τις προκαταβολές, αναλογιζόμενες την οικονομική αδυναμία των ασφαλισμένων τους καθώς και τις επιπτώσεις της εθνικής καταστροφής, αναφέρουν στελέχη του κλάδου.
* Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος κ. Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου.
Στο 20ο συνέδριο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών ο πρόεδρός της Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου ζήτησε από την πολιτεία να σκεφθεί την υποχρεωτική ασφάλιση των κατοικιών για σεισμούς και φυσικές καταστροφές, όπως γίνεται σε άλλες χώρες. Το κράτος δεν μπορεί να μεριμνεί, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις όπως στο Μάτι, αδυνατεί ακόμα και τις δικές του υποδομές να αντικαταστήσει, συμπλήρωσε.
Σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό σύστημα ο κ. Σαρρηγεωργίου δήλωσε ότι η στάση της πολιτείας είναι βαθιά αντιδημοκρατική κυρίως στα επαγγελματικά ταμεία που υποχρεώνει τους εργαζόμενους να ασφαλίζονται στο δημόσιο και όχι σε ιδιωτικές εταιρίες, που μπορούν να προσφέρουν πλέον με ασφάλεια καθώς εποπτεύονται αυστηρά από την ΤτΕ , συντάξεις με καλύτερους όρους, κάτι που γίνεται ήδη σε προηγμένες χώρες στον δυτικό κόσμο.
Στο συνέδριο συμμετέχει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών με τον Πρόεδρό του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και τον Γενικό Γραμματέα του Δημήτρη Γαβαλάκη.
* Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου με τον Γενικό Γραμματέα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Δημήτρη Γαβαλάκη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*