Συνεργασία BMW – Swiss Re: Αλλαγές στο αυτοκίνητο

της Ελενας Ερμείδου

Ο κλάδος αυτοκινήτου, όπως έχει γράψει σε προγενέστερα δημοσιεύματα το Insurance World μετασχηματίζεται με οδηγό της αυτοματοποίηση. Ηδη οι (αντ)ασφαλιστικές στην Ευρώπη και στην Ελλάδα επιχειρούν βήματα να διασφαλίσουν την επιχειρησιακή τους συνέχεια στην αγορά.

Στο πλαίσιο αυτό, νέα στρατηγική συνεργασία ανακοίνωσε η Swiss Re με την Γερμανική BMW για τον υπολογισμό και καθορισμό των ασφαλίστρων. Η BMW από την πλευρά της στοχεύει στο να σχεδιάσει ελκυστικές προτάσεις – λύσεις στους νέους της πελάτες προσφέροντας χαμηλότερα τιμολόγια ασφάλισης αυτοκινήτου, ενώ η Swiss Re στοχεύει στην καινοτομία και στην ενδυνάμωση της θέσης της αντασφαιστικής μέσω εφαρμογής νέων ασφαλών μεθόδων.

Με την δόμηση των συστημάτων ελέγχου κινδύνων κατά την οδήγηση από αυτοκινητοβιομηχανίες και (αντ)ασφαλιστές “οι πελάτες επωφελούντα διπλά”, όπως τονίζει η BMW  σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια κατά την οδήγηση και τις πληρωμές των ασφαλίστρων.

Θα πρέπει να σημειωθεί άλλη μία φορά ότι οι αλλαγές που γίνονται στο κλάδο αυτοκινήτου, φέρνουν μεγάλες αλλαγές και στο κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*