Χρήστος Κώνστας

Κάποιοι ονειρεύονται Κοινοβουλευτική Αναρχία στην Ελλάδα

Του ΧΡΗΣΤΟΥ Ν . ΚΩΝΣΤΑ

Εμείς λέμε ότι βγαίνουμε από τα Μνημόνια αλλά ο υπόλοιπος πλανήτης μπαίνει σε περίοδο μεγάλων οικονομικών, κοινωνικών και γεωπολιτικών αναταράξεων.

Στα Ελληνικά προεκλογικά μπαλκόνια, ακούμε φθηνά παλαιάς κοπής τεχνάσματα, σοφιστείες και απελπισμένες προσπάθειες με στόχο να κινητοποιηθούν οι κομματικοί μηχανισμοί για ένα όραμα που δεν έχει ζωή.

Ειδικά για το κυβερνών κόμμα, τα στελέχη του αδρανούν επιδεικτικά, βυθισμένα στην τρυφηλή ζωή της κρατικής εξουσίας. Ουδεμία διάθεση δείχνουν για κυνήγι ψήφων.

Γκρίζα σύννεφα συσσωρεύονται στον Ευρωπαϊκό ορίζοντα αυτό το Φθινόπωρο αλλά στην Ελλάδα απολαμβάνουμε ακόμη την καλοκαιριάτικη λιακάδα…

  • Η Ευρώπη ετοιμάζεται για εκλογές.
  • Η Αμερική ανεβάζει συστηματικά το κόστος του χρήματος. Ανεβάζει τα επιτόκια και θέλει να παρασύρει τις υπόλοιπες κεντρικές τράπεζες στην «ορθολογικοποίηση» της νομισματικής πολιτικής.
  • Οι εποχές του δωρεάν χρήματος από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ΕΚΤ, τελείωσαν, δεν θα επιστρέψουν.

Αυτή την εποχή, μόνον η Ελλάδα και η Ιταλία μοιάζουν να μην καταλαβαίνουν προς τα που κινείται ο πλανήτης.

  • Η Ιταλία, θα πληρώσει σύντομα το τίμημα.
  • Η Ελλάδα όμως δεν αντέχει να πληρώσει άλλα.

Το πολιτικό μας σύστημα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες. Η χώρα δεν μπορεί να επιβιώσει με τα διαδοχικά πάρτυ παροχών και υποσχέσεων σ’ ένα διεθνές περιβάλλον που όχι μόνον δεν ανέχεται αλλά -το χειρότερο- τιμωρεί αυστηρά όποια οικονομία παρεκτρέπεται.

Στην ελληνική πολιτική σκηνή εμφανίζονται πρόσωπα, εξαιρετικά πρόθυμα να παίξουν την χώρα στα ζάρια.

Προσδοκούν στη δημιουργία ενός πολιτικού σκηνικού που θα θυμίζει την κοινοβουλευτική αναρχία του 2012, με επιπλέον επιβαρυντικό παράγοντα την απλή αναλογική στις μεθεπόμενες εκλογές….. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*