φωτιά, πυρκαγιές

Ξεπερνούν τα €36 εκατ. οι προβλέψεις των αποζημιώσεων για τις πυρκαγιές στην Αττική

Υπερβαίνουν τα €36 εκατ. οι συνολικές προβλέψεις των αποζημιώσεων των ασφαλιστικών εταιριών για τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική την 23η Ιουλίου 2018, ξεπερνώντας τις αρχικές εκτιμήσεις.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας που διενήργησε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) μεταξύ των εταιριών μελών της σχετικά με την εκτίμηση των εν λόγω αποζημιώσεων, προκύπτει ότι οι αποζημιώσεις των ασφαλίσεων περιουσίας (κατοικίες και επαγγελματικοί χώροι) εκτιμώνται σε €34,5 εκατ.

Δηλώθηκαν 835 ζημιές, κυρίως σε κατοικίες αλλά και σε επαγγελματικούς χώρους, με το μέσο κόστος ζημιάς να διαμορφώνεται σε €41 χιλιάδες περίπου. Επιπλέον, δηλώθηκαν 248 ζημιές σε αυτοκίνητα, οι αποζημιώσεις των οποίων υπολογίζονται σε €1,53 εκατ., με τη μέση ζημιά να υπολογίζεται σε €6 χιλιάδες περίπου.

ΕΑΕΕ, πυρκαγιές, εκτίμηση ζημιών, πρόβλεψη αποζημιώσεων

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η συνεισφορά της ασφαλιστικής αγοράς στην κάλυψη των ζημιών από το καταστροφικό αυτό συμβάν είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Με αφορμή τα αποτέλεσμα της έρευνας, ο κ. Ε. Μοάτσος, Μέλος Δ.Σ. και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας της ΕΑΕΕ, δήλωσε: «Ήδη από τα πρώτα 24ωρα μετά τις τραγικές πυρκαγιές, οι ασφαλιστικές εταιρίες ανταποκρίθηκαν υποδειγματικά στις υποχρεώσεις τους προς τους ασφαλισμένους που επλήγησαν θέτοντας σε λειτουργία ειδικούς μηχανισμούς υποστήριξης και εξυπηρέτησης και καταβάλλοντας αποζημιώσεις και προκαταβολές, με στόχο την όσο το δυνατό γρηγορότερη αποκατάσταση των ζημιών.

»Επιπλέον, αποδεικνύοντας έμπρακτα το αίσθημα ευθύνης τους προς την κοινωνία οι ασφαλιστικές εταιρίες-μέλη της ΕΑΕΕ υποστήριξαν τις πληγείσες περιοχές με οικονομικές ενισχύσεις, προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης, φαρμάκων και εθελοντές.

»Στόχος μας είναι να είμαστε πάντοτε δίπλα στον πολίτη και να του προσφέρουμε προστασία και αίσθημα ασφάλειας σε κάθε στιγμή της ζωής του».

Δείτε την αναλυτική μελέτη της ΕΑΕΕ:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*