Τέλος με το αλαλούμ αδειών οδήγησης

της Ελενας Ερμείδου

Στην ασυδοσία των γιατρών και λοιπών υπευθύνων που επικρατούσε με την χορήγηση αδειών οδήγησης σε άτομα μεγάλης ηλικίας βάζει τέλος το άρθρο 65 του ν.4530 /2018 (ΦΕΚ Α΄59/30.3.2018) στο οποίο προστέθηκε νέα παράγραφος 3 στο άρθρο 7 του π.δ. 51/2012 (Α΄101), με την οποία ρυθμίζονται θέματα που αφορούν την ανανέωση των αδειών οδήγησης. Οι διατάξεις ισχύουν από 30 Αυγούστου 2018 όπου και οι ασφαλιστικές καλούνται να δράσουν ανάλογα.

Σύμφωνα με την νέα παράγραφο οι κάτοχοι οποιασδήποτε κατηγορίας άδειας οδήγησης, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 74 ετών, υποχρεούνται ανά 3 έτη σε δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς με άλλα λόγια  πρακτικές εξετάσεις για τους οδηγούς που θέλουν να ανανεώσουν τις άδειες τους.

Μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των 80 ετών, οι κάτοχοι οποιασδήποτε κατηγορίας άδειας οδήγησης, θα πρέπει να υποβάλονται σε αντίστοιχη δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς ανά δύο (2) έτη.

Η ανωτέρω διάταξη ισχύει από 30 Αυγούστου 2018 και εφαρμόζεται για όσους καταθέτουν αίτηση για ανανέωση άδειας οδήγησης από την ημερομηνία αυτή και μετά.

Η απόφαση βγήκε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και διαβιβάστηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου και των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας.

Από τα ανωτέρω εκκρεμεί  η δημοσίευση της Απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*