RVS 2018: Τα τελευταία νέα της ημέρας από το Μόντε-Κάρλο

 της Ελενας Ερμείδου

 

Allianz Re

 Ευχαριστημένη με τον τρόπο που εφαρμόστηκε το πρόγραμμα του κλάδου περιουσίας και ατυχημάτων το 2017 και με το πώς αντιμετώπισε η ασφαλιστική τις φυσικές καταστροφές δηλώνει η Allianz Re. Ωστόσο εξετάζει νέους τρόπους κάλυψης των κινδύνων τόνισε σήμερα Amer Ahmed, CEO, Allianz Re.

 Darag

H πλέον εξειδικευμένη στα Run-off DARAG στρέφει το ενδιαφέρον της στις ΗΠΑ. Ο λόγος γιατί βλέπει σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης. Να πούμε ότι ήδη βρίσκεται σε συνομιλίες για σύναψη συμφωνίας με ασφαλιστική της Μεγάλης Βρετανίας.

 Lloyds

Θέμα χρόνου είναι να καταθέσουν αναλυτικό σχέδιο και στόχους για την κερδοφορία τους. Οσοι θα αποτύχουν θα μείνουν έξω δήλωσε ο Jon Hancock, performance management director στα Lloyd’s, σήμερα.

 PROglobal

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, στις ΗΠΑ ψάχνουν ευκαιρίες για Run – Off ακολουθώντας την πεπατημένη των Ευρωπαϊκών Ασφαλιστικών. Οι Artur Niemczewski, CEO Pro Global, και Mory Katz, πρόεδρος και CEO στην ProTucket, τονίζουν ότι υπάρχουν πολλά ανοίγματα.

Appleby

 Η αγορά των ILS στις Βερμούδες είναι δυνατή με πολλές εκδόσεις. Νέες πλατφόρμες ετοιμάζονται να μπουν στην αγορά.

 Hannover Re

Οι κεφαλαιαγορές βοηθούν τα μέγιστα στην κάλυψη των cyber κινδύνων υποστήριξε ο  CEO Ulrich Wallin, Hannover Re.

 UnipolSai

Η  UnipolSai Assicurazioni ετοιμάζεται να αγοράσει περισσότερες καταστροφές μέσα στο χρόνο ενώ δεν θα ανανεώσει καταστροφικό ομόλογο 200 δολαρίων (Azzurro Re I) το οποίο λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2018. Θα παραμείνει με τους 17 αντασφαλιστές μέχρι να διερευνήσει την πιθανότητα νέα έκδοσης cat bond το πρώτο εξάμηνο του 2019.

 AXIS Re

η AXIS Re σχεδιάζει αλλαγές με στόχο να προσεγγίσει περισσότερο τους πελάτες  της με νέες αντασφαλιστικές συμβάσεις και με μεγαλύτερη παρουσία στην Ασία. Στοχεύει να μπει στην λίστα των 10 μεγαλύτερων αντασφαλιστικών στο κόσμο

 JTL Re

To παραδοσιακό μοντέλο ασφαλειών τίθεται υπό συζήτηση. Ο κύκλος αντασφάλισης επαναπροσδιορίζεται. Ερχονται δομικές αλλαγές στην αγορά.

 Extraordinary Re

 Η Extraordinary Re, an insurtech, εταιρεία στο Nasdaq που εισήγαγε πλατφόρμα συναλλαγών για τις απαιτήσεις ετοιμάζει την είσοδο της στις Βερμούδες

 XL Catlin

Η XL Catlin ψάχνει να ευκαιρίες ανάπτυξης στις αναδυόμενες χώρες και την  Αφρική. Με νέο λειτουργικό σχήμα σκοπεύει να πάρει περισσότερες δουλειές και κινδύνους.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*