Στα 160-210 εκατ. ευρώ ο λογαριασμός της τραγωδίας στη Γένοβα για τις ασφαλιστικές

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Οι ασφαλιστικές εταιρείες θα καταβάλλουν μεταξύ 160-210 εκατ. ευρώ στην εταιρεία διαχείρισης οδικών αξόνων Autostrade στον απόηχο της τραγωδίας στη Γένοβα, σύμφωνα με πληροφορίες της βρετανικής ιστοσελίδας Insurance Insider. Υπενθυμίζεται ότι από την κατάρρευση της οδογέφυρας στην ιταλική πόλη στις 14 Αυγούστου έχασαν τη ζωή τους 43 άτομα.

Η Swiss Re Corporate Solutions έχει καλύψει το 45% της ασφάλισης περιουσίας της Autostrade και η Generali το 25%. Η Autostrade φέρεται να έχει επίσης αγοράσει ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης έναντι τρίτων (συνολικού ύψους 50 εκατ. ευρώ) από την Swiss Re Corporate Solutions, η οποία πιθανότατα θα ενεργοποιηθεί.

Οι HDI Global, Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS) και η Unipol έχουν καλύψει εκάστη 10% από την ασφαλιση περιουσίας της Autostrade. Η εταιρεία έχει επίσης εξασφαλίσει ασφαλιστική κάλυψη έναντι του κινδύνου παύσης επιχειρηματικής δραστηριότητας, με πλαφόν τα 100 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η Atlantia, μητρικός όμιλος της Autostrade, έχει πάρει ασφάλιση ευθύνης στελεχώς διοίκησης (D&O) στην αγορά του Λονδίνου. Το ύψος της D&O κάλυψης δεν είναι σαφές στην παρούσα φάση, ούτε ποιες ασφαλιστικές εταιρείες την έχουν αναλάβει.

Η Autostrade, στην οποία η εισηγμένη Atlantia έχει ποσοστό 88,1% είναι η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης οδικών αξόνων της Ιταλίας.

Οι  Swiss Re, Generali, HDI και Allianz αρνήθηκαν να σχολιάσουν το ρεπορτάζ του Insurance Insider, ενώ οι Autostrade και Unipol δεν απάντησαν σε ερώτημα για σχόλιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*