Λ. Χριστοδουλίδης: Μια πολύχρονη παρουσία και τεράστια εμπειρία στον χώρο των Ασφαλειών Ανθρώπων, με πίστη και συναίσθημα

Ο Λεωνίδας Χριστοδουλίδης είναι ιδεολόγος και πολύ ειλικρινής. Πραγματικά εντυπωσιάζει με την παρουσία του. Όσοι τον γνωρίζουν, τον σέβονται και τον εκτιμούν. Ξέρει να δίνει πάντα τις σωστές συμβουλές σε όσους αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα. Ο Λεωνίδας είναι πολύ εργατικός και τα καταφέρνει θαυμάσια, τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον κοινωνικό τομέα. Διαθέτει τρομερή ενέργεια και πετυχαίνει τους στόχους του αψηφώντας τις δυσκολίες και τις αναποδιές.

Στις αρχές του 1967 υπέγραψε σύμβαση με την τότε AMERICAN LIFE INCURANCE COMPANY , και τώρα METLIFE. Η εξέλιξή του ραγδαία. 1ος για 4 χρόνια στον κόσμο, MEMBER M.D.R.T. , GALLERY OF STARS – EAGLE AWARD. Όταν τον ρωτάς , πώς πέτυχες, απαντά ότι έγινε ασφαλιστής ανθρώπων , από βίωμα όταν έχασε τους γονείς του ανασφάλιστους και αναγκάστηκε στην πληρωμή υπέρογκων οφειλών και φόρων. Σπούδασε οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ. Εργάστηκε από 14 ετών . Όταν το 1940, με την κήρυξη του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, όντας το μικρότερο μέλος μιάς οικογένειας με άλλες 3 αδελφές μεγαλύτερες , και έναν πατέρα δυστυχώς σοβαρά ασθενή, ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ, και στην υγεία του πατέρα του, και στις σπουδές των κοριτσιών και στον γάμο τους. Έτσι έμαθε, ίσως καλύτερα από τον καθένα, ότι ο άνθρωπος ΕΑΝ ΘΕΛΕΙ να πετύχει στην ζωή του, πρέπει να βάλει στόχους, θέληση, και οργάνωση. Μέχρι το 1961 εργαζόταν στην επιχείρηση του πατέρα του. Το 1962 με τον θάνατο των γονέων του (τελείως ανασφάλιστων), εκκαθάρισε την επιχείρηση, πλήρωσε τις υποχρεώσεις και τους φόρους κληρονομίας. Και τότε ξεκίνησε με σθένος και κουράγιο μια νέα καριέρα στις ασφάλειες ανθρώπων. Δεν ήθελε να πάθουν άλλοι συνάνθρωποί του ότι εκείνος έπαθε. Από το 1967 έως και το 1972 , εργάστηκε ως απλός Ασφαλιστής Ανθρώπων, ή όπως εκείνος λέει, ως ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ. Και αυτή είναι η αλήθεια, ο Ασφαλιστής Ανθρώπων είναι Σύμβουλος. Διότι όλοι πρέπει να μάθουμε ότι τα αναπάντεχα έρχονται κάποια άτυχη στιγμή και πρέπει να τα έχουμε προβλέψει. Είτε είναι γηρατειά, είτε ασθένειες, είτε πρόωροι θάνατοι ή σπουδές παιδιών. Με την φιλοσοφία αυτή ο Λεωνίδας έκανε ένα πολύ σοβαρό χαρτοφυλάκιο. Το 1973 η METLIFE, τότε ALICO, τον προήγαγε σε Agency Manager. Έπρεπε συνεπώς να βρει και να εκπαιδεύσει ανθρώπους έντιμους, εργατικούς και με πίστη στον θεσμό. Έτσι με μέθοδο και εργατικότητα , ΑΛΛΑ πρωτίστως με την βοήθεια και το ΜΕΓΕΘΟΣ της METLIFE, επεκτάθηκε σε πολλές πόλεις της Ελλάδος, πάντα με επιτυχία. Όταν εκπροσωπείς μια εταιρεία τεράστια όπως η METLIFE, με σεβασμό στον πελάτη και στον ασφαλιστή, έχεις υποχρέωση και εσύ σαν ασφαλιστής να το ανταποδώσεις με την παραγωγή σου. Ο Λεωνίδας βαθύς γνώστης των ασφαλειών ανθρώπων, με πολύ συναίσθημα, μπαίνει στο πρόβλημα του πελάτη και του παρέχει την καλύτερη λύση. Όπως λέει και ο ίδιος , ο άνθρωπος μπορεί και έχει μεγάλες δυνατότητες. Αρκεί να θέλει.

 

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ, Ανώτερος Συντονιστής Γραφείου Πωλήσεων, Employee Benefits Specialist 2017, Gallery of Stars – Eagle Award

 

Έχει παρακολουθήσει σχεδόν όλα τα Διεθνή, Ευρωπαϊκά και Ελληνικά  Συνέδρια της εταιρείας. Ακούραστος για 51 χρόνια τώρα , νομίζεις ότι είναι ο ΝΕΟΣ των τότε 40 ετών, ΙΔΙΑ ΑΝΤΟΧΗ, ΙΔΙΑ ΠΡΟΘΥΜΙΑ, ΙΔΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Όλα βέβαια πάντοτε με την βοήθεια του Διοικητικού Προσωπικού της Εταιρείας, και των Συνεργατών του. Χωρίς βοήθεια εκ μέρους των τίποτε δεν προχωρά.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ…

Είναι από το 1965 παντρεμένος με την Ευγενία, (το Τζενάκι του όπως το λέει), που τον βοήθησε πάρα πολύ στην καριέρα του. Γι΄αυτό και την αγαπά παράφορα όπως και εκείνη, και της το αποδεικνύει καθημερινά.

Αναδημοσίευση από Insurance World, τεύχος Ιουλίου-Αυγούστου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*