9th Pharma & Health Conference, PHC18

Σε ένα μήνα το μεγαλύτερο συνέδριο του χώρου της Υγείας

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το 9th Pharma & Health Conference (PHC 2018), το μεγαλύτερο συνέδριο για την πολιτική υγείας και φαρμάκου, που διοργανώνει η Ethos Events σε συνεργασία με το πόρταλ virus.com.gr, το περιοδικό Pharma & Health Business και το portal banks.com.gr.

Η έξοδος της Ελλάδας από το Μνημόνιο γεννά εύλογα προσδοκίες άρσης των στρεβλώσεων, που έχουν προκληθεί στο σύστημα υγείας από τη βίαιη εφαρμογή των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας.

Άλλωστε, ο χώρος της Υγείας φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το δημοσιονομικό εκτροχιασμό της Ελλάδας, που κορυφώθηκε την περίοδο 2004-2009. Συνεπώς, η εφαρμογή μέτρων ελέγχου των δημοσίων δαπανών για την υγεία ήταν επιβεβλημένη – ασχέτως αν αυτά επιβλήθηκαν βίαια και εφαρμόστηκαν με ισοπεδωτικό τρόπο και χωρίς προετοιμασία.

Αλήθεια είναι, επίσης, όμως ότι το Υπουργείο Υγείας απέτυχε να ελέγξει τις δαπάνες σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών υγείας και υποχρεώθηκε να εφαρμόσει σύστημα αυτόματης επιστροφής (clawback) και εκπτώσεων (rebates). Η αποτυχία είναι παταγώδης, ειδικά στον τομέα του φαρμάκου.

Υπό αυτό το πρίσμα, το PHC 2018 έχει στόχο να αναδείξει τις προοπτικές στο χώρο της Υγείας στη λεγόμενη μεταμνημονιακή περίοδο. Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί κλειστή συνάντηση εργασίας με θέμα: «Η Πολιτική Υγείας μετά το Μνημόνιο». Στη συνάντηση θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, επιστημονικών και κοινωνικών φορέων, καθώς και στελέχη επιχειρήσεων του κλάδου της υγείας.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου στην Αθήνα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*