γιατρός, γνωμάτευση, συνταγογράφηση

Καταγγελίες για «φάμπρικα» αποφυλακίσεων με πλαστά πιστοποιητικά

Εισαγγελικές έρευνες ξεκίνησε για τα πιστοποιητικά που έχουν προσκομίσει εκατοντάδες βαρυποινίτες, οι οποίοι αξιοποιώντας το νόμο Παρασκευόπουλου αποφυλακίστηκαν πρόωρα.

Ειδικότερα, με αφορμή την υπόθεση Φλώρου, η Εισαγγελέας Διαφθοράς άνοιξε φάκελο με καταγγελίες για περίπου 700 περιπτώσεις κρατούμενων που βγήκαν από τις φυλακές ως ανάπηροι (άνω του 67%), οι γνωματεύσεις των οποίων τώρα θα γίνουν «φύλλο και φτερό».

Στο μεταξύ, ο ένας από τους γιατρούς που αρχικά είχε αρνηθεί ότι είχε υπογράψει τη γνωμάτευση Φλώρου παραδέχτηκε τερικά την εμπλοκή του, υποστηρίζοντας πάντως ότι δεν έλαβε χρήματα. Όπως είπε στην ομολογία του, ό,τι έκανε το έκανε επειδή γνώριζε την οικογένεια του επιχειρηματία.

Ο εν λόγω γιατρός, όπως και άλλοι που διαψεύδουν ότι υπέγραψαν γνωματεύσεις για το Φλώρο, αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν εκ νέου από τους εισαγγελείς Διαφθοράς. Παράλληλα, οι έρευνες επεκτείνονται και σε άλλες δομές υγείας πλην του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, όπου εμφανίζονται εξετάσεις με τα στοιχεία του καταδικασμένου επιχειρηματία.

Πηγή: virus.com.gr / kathimerini.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*