Χρήστος Κώνστας

Ποιοι δεν θέλουν να ολοκληρωθεί η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑ

Στη σημερινή συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος έχει εναποθέσει τις ελπίδες του, για επιτάχυνση των διαδικασιών, όσον αφορά την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, ο επικεφαλής του κινεζικού ομίλου Gongbao, που αποτελεί τον μοναδικό ενδιαφερόμενο διεκδικητή.

Ο εκατομμυριούχος Wong Ching βρίσκεται στην Αθήνα από την περασμένη Τετάρτη προσπαθώντας να διερευνήσει τις προθέσεις της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας όσον αφορά την πρόταση των 676 εκατ. ευρώ που κατέθεσε στις 8 Ιουνίου για το 75% των μετοχών της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Με τις διαδοχικές συναντήσεις του με τη διοίκηση του ομίλου, τους επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και σήμερα το μεσημέρι με τον Γιάννη Στουρνάρα, ο Wong Ching προσπαθεί να πείσει ότι είναι πρόθυμος να διαθέσει αμέσως 300 εκατ. ευρώ για τη μεταβίβαση των μετοχών και τα υπόλοιπα 376 εκατ. € θα δοθούν με χρηματοδότηση από την Industrial and Commercial Bank of China (ICBC), τη μεγαλύτερη σε κεφαλαιοποίηση τράπεζα στον κόσμο.

  • Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς, μετά το διπλό φιάσκο στη διαδικασία πώλησης της Ασφαλιστικής, πρώτα με την προσφορά του ελληνοαμερικανικού ομίλου Exin που αποδείχθηκε ότι δεν διέθετε τα κεφάλαια και κατόπιν με την ξαφνική απόσυρση του κινεζικού ομίλου Fosun που δεν κατέθεσε καν προσφορά, εμφανίζεται ιδιαίτερα προσεκτικός στις κινήσεις του.
  • Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος του ομίλου, Κώστας Μιχαηλίδης, υπογραμμίζει ότι η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής αποτελεί δέσμευση της διοίκησης της ΕΤΕ προς την Εποπτική Αρχή της Φρανκφούρτης, στο πλαίσιο του προγράμματος αναδιάρθρωσης και περιθώρια καθυστερήσεων ή αναβολών δεν υπάρχουν.

Ήδη γίνονται ευδιάκριτες οι διαφορετικές προσεγγίσεις στο θέμα από τα πολλά κέντρα λήψης αποφάσεων στο θέμα.

Περισσότερα στο banks.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*