H Gongbao αισιοδοξεί για την Εθνική Ασφαλιστική

Του Χρήστου Κώνστα

Απολύτως συγκρατημένος σε σχέση με αυτά που είχε αρχικά σχεδιάσει να αποκαλύψει αλλά για πρώτη φορά αισιόδοξος ως προς τη θετική έκβαση του διαγωνισμού για την απόκτηση  του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής εμφανίσθηκε χθες βράδυ, σε συνάντηση με δημοσιογράφους ο επικεφαλής του κινεζικού επενδυτικού ομίλου Gongbao κ. Wang Ching.

Όπως αποκάλυψε χθες, το www.banks.com.gr ο κ. Wang Ching, που βρίσκεται εδώ και μια εβδομάδα στην Αθήνα, κατάφερε χθες να συναντηθεί με τη διοίκηση του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας, τον Πρόεδρο κ. Κ. Μιχαηλίδη αλλά και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής τράπεζας κ. Παύλο Μυλωνά.

Η συνάντηση σύμφωνα με τον κ. Wang Ching έγινε σε καλό κλίμα αλλά για μία ακόμη φορά δεν δόθηκε σαφές χρονοδιάγραμμα των επόμενων ενεργειών. «Η διαδικασία του διαγωνισμού προχωρά έστω και με αργούς ρυθμούς».

Η προσφορά της Gongbao ανέρχεται σε 676 εκατ. ευρώ και αφορά στο 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής, η πώληση της οποίας αποτελεί δέσμευση και υποχρέωση του ομίλου της ΕΤΕ στο πλαίσιο του προγράμματος αναδιάρθρωσης του ομίλου.

Έχουν ήδη περάσει 82 ημέρες από την ημέρα κατάθεσης της δεσμευτικής προσφοράς, αλλά ο κινεζικός όμιλος Gongbao δεν έχει πάρει απάντηση. Ο εκατομμυριούχος κ. Wang Ching επιμένει ωστόσο να εκδηλώνει προσωπικά το ενδιαφέρον του για την Εθνική Ασφαλιστική, και να διαβεβαιώνει ότι είναι «άμεσα διαθέσιμα» τα κεφάλαια για την εξαγορά.

Η επένδυση φέρεται να έχει τη στήριξη της κινεζικής πρεσβείας, αλλά και της μεγαλύτερης τράπεζας στον κόσμο σε όρους κεφαλαιοποίησης, της ICBC, που εμφανίζεται ως εγγυητής για την ύπαρξη των απαιτούμενων κεφαλαίων από την πλευρά της Gongbao.

Πηγή: banks.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*