Εθνική Ασφαλιστική, κτίριο, είσοδος

Αντεπίθεση φιλίας από Gongbao στην Εθνική Ασφαλιστική

Του Χρήστου Κώνστα

Δεν θα κάνει τον…Κινέζο ο Wang Ching και απ΄ ό,τι φαίνεται είναι θέμα 24ωρων για να απασφαλίσει.

Κρίσιμες συναντήσεις με τη διοίκηση του Ομίλου της Εθνικής αλλά και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα έχει σήμερα η υψηλού επιπέδου αντιπροσωπεία της Gongbao.

Ο …κυριολεκτικά billionaire της Gongbao βρίσκεται στην Αθήνα από την προηγούμενη Τετάρτη, καθώς ενδιαφέρεται διακαώς και προσωπικώς για την Εθνική Ασφαλιστική.

Από την Τετάρτη, μέχρι αργά χθες το απόγευμα ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος μεγαλοεπενδυτής ΔΕΝ είχε καταφέρει (!) (εξ΄όσων γνωρίζω) να κλείσει κάποια συνάντηση με την διοίκηση της Εθνικής και τον είχαν…ζώσει τα φίδια!

Τελικά φαίνεται πως με κόπους και βάσανα κλείσθηκε  μια συνάντηση για σήμερα το πρωί…

Ο ίδιος πάντως ισχυρίσθηκε σε έμπιστο του Έλληνα παράγοντα/ενδιάμεσο πως η Gongbao έχει υποβάλει ότι πιστοποιητικό και εγγυητική της ζητήθηκε, μέχρι και το Ο.Κ του κινεζικού τραπεζικού κολοσσού ICBC– (και ενός από τους μεγαλύτερους στον κόσμο) και μάλιστα για ζεστό cash για 676 εκατ. ευρώ.

Μαθαίνω λοιπόν, πως ο Wang Chang ετοιμάζεται να δώσει συνέντευξη, μία σκέψη που είχε κάνει και παλιότερα αλλά είπε να δώσει λίγο χρόνο και μία-δύο ευκαιρίες. Αλλά για πόσο ακόμη; Εάν, τελικά, θα προχωρήσει στην συνέντευξη, να υποθέσω, πως οι αποκαλύψεις στις οποίες θα προχωρήσει ΔΕΝ θα αρέσουν σε αρκετούς. 

Φυσικά το www.banks.com πρώτο και κατ’ αποκλειστικότητα αλλά και με ακρίβεια, σας είχε ενημερώσει για όλα τα δεδομένα της πρότασης των 676 εκατ. Ευρώ που η διοίκηση της Εθνικής επιμένει να αγνοεί… Αν είχαν υπογράψει τον Μάϊο, σήμερα θα είχαν τα λεφτά στο ταμείο τους…

Για το θέμα, θα σας κρατώ ενήμερους, γιατί εάν τελικά η ΕΕΓΑ δεν πάει στην Gongbao σας έχω… έτοιμη εναλλακτική.

Αλλά ένα-ένα…κάθε αποκάλυψη στην ώρα της.

Πηγή: banks.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*