στατιστική, έρευνα, στηθοσκόπιο

Bupa UK: Η άγνοια καθυστερεί τη διάγνωση του καρκίνου

Η σύγχυση σχετικά με τα συμπτώματα του καρκίνου στο ευρύ κοινό μπορεί να οδηγήσει σε καθυστερημένες διαγνώσεις, σύμφωνα με νέα έρευνα του βρετανικού ασφαλιστικού ομίλου Bupa UK.

Στη δημοσκόπηση πήραν μέρος 2.000 ενήλικες από το Ηνωμένο Βασίλειο και σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες (48%) ανέφεραν δυσκολία να θυμηθούν τα προειδοποιητικά σημάδια ή τις σωματικές αλλαγές που πρέπει να τους προκαλέσουν υποψίες.

Το τραγικό αποτέλεσμα είναι μέχρι 2 στους 5 ερωτηθέντες δήλωσαν ότι δεν έχουν κάνει ποτέ ιατρικό έλεγχο για κοινούς καρκίνους όπως του εντέρου ή του πνεύμονα. Επίσης, λιγότεροι από τους μισούς (44%) αναζητούν συμπτώματα καρκίνου τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

Αυτή η σύγχυση στην κοινή γνώμη είναι ένας από τους σημαντικούς παράγοντες που θα μπορούσαν να καθυστερήσουν τη διάγνωση, σημειώνει η Bupa UK. Σύμφωνα με την εταιρεία, περισσότεροι από 4 εκατ. εργαζόμενοι αναφέρουν ότι έχουν καθυστερήσει να αναζητήσουν ιατρικές συμβουλές για ένα σύμπτωμα, επειδή «δεν συνειδητοποίησαν τι πρέπει να αναζητήσουν». Για πάνω από ένα εκατ. από αυτούς, το σύμπτωμα αργότερα διαγνώστηκε ως καρκίνος!

«Γνωρίζουμε ότι πολλές από τις επιχειρήσεις με τις οποίες συνεργαζόμαστε εξετάζουν τον καλύτερο τρόπο υποστήριξης των συναδέλφων που έχουν διαγνωσθεί με καρκίνο, αλλά πρέπει να γίνουν περισσότερα για να προωθηθεί η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης”, σημειώνει ο Δρ. Luke James, Bupa UK Insurance.

Η ομάδα του έχει πλέον ξεκινήσει έναν οδηγό του Cancer Check-CUP που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση των εργαζομένων σχετικά με τα συμπτώματα που πρέπει να προσέξουμε. Συμβουλεύει τους ανθρώπους να ζητήσουν ιατρική συμβουλή εάν αντιμετωπίσουν αλλαγές στο σώμα τους ή συμπτώματα που είναι ανεξήγητα ή επίμονα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*