εξέταση αίματος, αιμοδοσία

ΠΟΕΔΗΝ: Αιμοδοσίες σε «αναστολή» λόγω… κουνουπιών

Ανησυχητική χαρακτηρίζει την εξάπλωση του Ιού του Δυτικού Νείλου η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία) κι εκτοξεύει πύρινα βέλη εναντίον κυβέρνησης και περιφέρειας Αττικής.

Μέχρι τις 9 Αυγούστου, οπότε κι εκδόθηκε η πιο πρόσφατη επιδημιολογική ενημέρωση από το ΚΕΕΛΠΝΟ, 60 συμπολίτες μας είχαν προσβληθεί από ιό, κρούσματα του οποίου έχουν κάνει την εμφάνισή τους και σε πολλές περιοχές της Δυτικής Αττικής (Μέγαρα, Μάνδρα, Νέα Πέραμος, Ελευσίνα, Ασπρόπυργος) αλλά και του Πειραιά (Νίκαια, Κορυδαλλός, Δραπετσώνα, Σαλαμίνα κ.ά.). Σύμφωνα με τον ίδιο απολογισμό, 3 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι σήμερα τη ζωή τους, ενώ 16 εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία. Επισημαίνεται ότι από τη Δυτική Αττική, μόνο στο Θριάσιο Νοσοκομείο, έχουν νοσηλευθεί περί τα 10 περιστατικά, εκ των οποίων οι 2 κατέληξαν από την περιοχή των Μεγάρων.

«Η αδιαφορία της κυβέρνησης και της Περιφέρειας Αττικής είναι παροιμιώδης» τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία υποστηρίζει πως έχουν εμφανιστεί κρούσματα και μέσα στην Αθήνα! Η σχετική ενημέρωση, όπως λέει, προέρχεται από εργαζόμενους σε νοσοκομεία.

Ανάλογη αναφορά, εξάλλου, είχε κάνει προ 10ημέρου ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας (ΙΣΑ) με αφορμή ένα κρούσμα από την Ηλιούπολη, ένδειξη – όπως ανέφερε χαρακτηριστικά – ότι έχουν μολυνθεί τα κουνούπια του αστικού ιστού και είναι δύσκολο να περιοριστεί η μετάδοση της ασθένειας στην Αττική.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στο μεταξύ, η εξάπλωση του ιού δημιουργεί προβλήματα και στις αιμοληψίες. «Στα Νοσοκομεία Θριάσιο και Νίκαια ουσιαστικά έχουν σταματήσει οι Αιμοδοσίες να κάνουν αιμοληψίες» αναφέρει σχετικά η ΠΟΕΔΗΝ. «Ενδεχομένως να επεκταθεί σε όλη την Αττική, αφού υπάρχουν κρούσματα παντού» συμπληρώνει, αφού είναι γνωστό πως σε κάθε περιοχή που τίθεται σε επιτήρηση οι αιμοληψίες απαγορεύονται προσωρινά.

«Προτεραιότητα για την κυβέρνηση έχουν τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και όχι οι ψεκασμοί που θα έσωζαν ζωές. Η περιφέρεια Αττικής δεν φρόντισε να κάνει τους κατάλληλους ψεκασμούς στην περιοχή ευθύνης της προκειμένου να διασφαλίσει την υγεία των κατοίκων. Ούτε τώρα ευαισθητοποιείται για να περιορίσει την εξάπλωση του Ιού» καταλήγει η Ομοσπονδία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*