Η Natasha Clive-Βρέκοσι, πρόεδρος του οργανισμού «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος», με τους Γιάννη Ρούντο, διευθυντή εταιρικών σχέσεων και υπευθυνότητας της INTERAMERICAN και Αντώνη Γερονικολάου, διευθύνοντα σύμβουλο της κλινικής ΑΘΗΝΑΪΚΗ MEDICLINIC, σε πρόσφατη επίσκεψή τους σε νοσοκομείο παίδων

Προσφορά ιατρικού εξοπλισμού από την INTERAMERICAN στη ΜΚΟ Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος

Μια ουσιαστική συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» έχει αναπτύξει η INTERAMERICAN, στο πλαίσιο της αποστολής του σωματείου για την υποστήριξη υποδομών φροντίδας της υγείας των παιδιών, την αναγνώριση των κινδύνων και την πρόληψη ατυχημάτων.

Πρόσφατα, η εταιρεία διέθεσε 63 χρηστικά είδη ιατρικού εξοπλισμού -λειτουργικές συσκευές, κλίνες νοσηλείας και εξέτασης, καθετήρες, φορεία κ.ά. – από τις ιδιόκτητες υποδομές υπηρεσιών υγείας ΑΘΗΝΑΪΚΗ MEDICLINIC και τα δύο πολυϊατρεία MEDIFIRST στον οργανισμό, ο οποίος με τη σειρά του τα προώθησε σε 2 παιδιατρικά νοσοκομεία.

Πρακτικά, η «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος», διαμεσολαβώντας για την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ ιδιωτικού και δημοσίου τομέα με κοινωνικό αντίκρισμα, ικανοποιεί για την INTERAMERICAN κεφαλαιώδεις επιλογές της στον τομέα της εταιρικής υπευθυνότητας, που άπτονται Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του ΟΗΕ (UN Sustainable Development Goals) σχετικών με την υγεία και τις συνεργασίες. Η εταιρεία υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες του σωματείου και για την ενημέρωση, με παραγωγή υλικού.

Επισημαίνεται ότι από το έργο που επιτελεί η Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος, από το 2010 έως σήμερα, έχουν επωφεληθεί περισσότερα από 480.000 παιδιά. Σύμφωνα με στοιχεία του οργανισμού, στην Ελλάδα τραυματίζονται ετησίως περί τα 500.000 παιδιά, από τα οποία 70 χάνουν τη ζωή τους και 3.000 μένουν ανάπηρα.

Η συστηματική πρόληψη μπορεί να μειώσει έως και κατά 50% τα παιδικά ατυχήματα και τις συνέπειές τους με την παρέμβαση στην εκπαίδευση και την ενημέρωση, τη σωστή και έγκαιρη διακομιδή τραυματισμένων παιδιών και την αποτελεσματική αντιμετώπιση του τραυματισμού από την κατάλληλη ιατρική/νοσηλευτική μονάδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*