Πολάκης, Γιαννάκος, ΠΟΕΔΗΝ

Πόλεμος ανακοίνωσεων Πολάκη-ΠΟΕΔΗΝ

Δεν λέει να κοπάσει η κόντρα μεταξύ του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία. Το νεότερο επεισόδιο στο σήριαλ ξεκίνησε με τη δημοσίευση από την ΠΟΕΔΗΝ της δικαστικής απόφασης, βάσει της οποίας θα πρέπει Π. Πολάκης  να καταβάλλει 25 χιλιάδες ευρώ για συκοφαντική δυσφήμηση, για ανάρτηση του στο Facebook.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Αναπληρωτή Υπουργού. Με ανακοίνωση του γραφείου τύπου του, απορρίπτει την απόφαση, ξεκαθαρίζει ότι θα την εφεσιβάλει, καταγέλλει την έκδοση της απόφασης ερήμην του και φυσικά αφήνει αιχμές για τη χρονική στιγμή ανακοίνωση της. Ξεκαθαρίζει δε πως δεν θα συμμορφωθεί με την απόφαση και καμία διόρθωση δεν θα αναρτηθεί στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Συνέχεια της κόντρας 

       ΠΟΕΔΗΝ

Η ανταπάντηση της ΠΟΕΔΗΝ δεν άργησε να έρθει. Η Ομοσπονδία κατηγορεί τον κ. Πολάκη για «έλλειψη πολιτικού και προσωπικού ήθους». «Ασχολείται με τα “ξεκαθαρίσματα λογαριασμών”, στοχοποιώντας για άλλη μία φορά την Δικαιοσύνη», υποστηρίζει, ενώ «κατά την προσφιλή τακτική του, ο κύριος Πολάκης αναζητά και πάλι οργανωμένους εχθρούς της Κυβέρνησης και του ιδίου, τους οποίους εντοπίζει για άλλη μία φορά  στην Δικαιοσύνη, γιατί απέρριψε το αίτημά του για αναβολή».

Όπως υποστηρίζει «η αγωγή της ΠΟΕΔΗΝ εις βάρος του είχε ήδη δικαστεί μία φορά τον Γενάρη 2018 χωρίς να ίδιος να «τιμήσει» την διαδικασία με την παρουσία του και γιατί το νέο αίτημα αναβολής σχετίζονταν με «κοινοβουλευτικές του υποχρεώσεις», που τον εμπόδιζαν να παραστεί στο Δικαστήριο! Θαρρείς και η Δικαιοσύνη είναι υποχρεωμένη να προγραμματίζει, πότε θα δικάσει ανάλογα με τις κοινοβουλευτικές δραστηριότητες του κυρίου Υπουργού”. Επιπλέον, κατά την Ομοσπονδία, η Δικηγόρος του κ. Πολάκη δεν έμεινε για τον υπερασπιστεί μετά την απόρριψη του αιτήματος αναβολής. Ξεκαθαρίζει, μάλιστα, ότι το Δικαστήριο δεν κοινοποιεί τις αποφάσεις του στους διαδίκους, οι οποίοι μπορούν να λάβουν αντίγραφο κάθε απόφασης μόλις εκδίδεται.

«Το σοβαρότερο δε ατόπημα του ως άνω Δελτίου Τύπου είναι η ρητή και απερίφραστη δήλωση του κυρίου Πολάκη, ότι δεν πρόκειται να συμμορφωθεί με την απόφαση της Δικαιοσύνης”, συμπληρώνει η ΠΟΕΔΗΝ. Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες του κ. Πολάκη, η Ομοσπονδία αναφέρει ότι το ακριβές αντίγραφο το είχαν λάβει από τις 24/7 αλλά έκριναν πως θα ήταν λάθος να κοινοποιηθεί τις πρώτες ημέρες της τραγωδίας. Το δημοσίευμα του Guardian περιελάμβανε και τις δηλώσεις δύο ιατρών και στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου πρόληψης και ελέγχου νόσων. Τα στοιχεία, δε, περιλαμβάνονται και στην έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το ΟΟΣΑ για το προφίλ Υγείας 2017  της Ελλάδας.

Τέλος, η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τον Αναπληρωτή Υπουργό να «ασχοληθεί και λίγο με τα  Νοσοκομεία».

Στο Θριάσιο Νοσοκομείο που βρίσκεται το πιο εξειδικευμένο Κέντρο Εγκαυμάτων και νοσηλεύει εγκαυματίες από τις φωτιές, είναι σε λειτουργία μηχάνημα χειροκίνητο. Ο δερμοτόμος είναι τεχνολογίας περασμένης 20ετίας, σύμφωνα με την Ομοσπονδία. «Δεν διαθέτει δερμοτόμους νέας τεχνολογίας ηλεκτρικούς (μπαταρίας) που έχουν δυνατότητες ρύθμισης του πάχους και πλάτους κοπής  δέρματος, η μεγέθυνση των μοσχευμάτων είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι με το χειροκίνητο και αποφεύγονται οι λοιμώξεις. Έφριξε ο Αυστραλός καθηγητής που βρέθηκε στο Θριάσιο Νοσοκομείο να συμβάλλει στην αποθεραπεία των εγκαυματιών”, υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ, σημειώνοντας πως το κόστος που απαιτείται είναι 10 με 15 χιλιάδες ευρώ.

       Π. Πολάκης

Λίγη ώρα αργότερα, ο Αναπληρωτής Υπουργός σήκωσε και πάλι το γάντι. Αυτή τη φορά, αποφάσισε να παραθέσει τα όσα κάνει το υπουργείο στον τομεά της Υγείας, ακόμη και τον Αύγουστο όπως λέει, διατηρώντας φυσικά τη γλαφυρή φρασεολογία. Στην μακροσκελή ανακοίνωση με τίτλο «Ορυμαγδό ψεύδους και υπονόμευσης εσείς…; Οργασμό έργου και αναβάθμιση της δημόσιας υγείας εμείς…!”

Ο κ. Πολάκης κάνει λόγο για κατασυκοφάντηση και αήθη παραπλάνηση από το παλιό πολιτικό κατεστημένο, για προφανή διαστρέβλωση από τα ΜΜΕ, «που χάνουν τα υλικά οφέλη από την στήριξη της ασυδοσίας αυτής”.  «Όσο πλησιάζει η ώρα που η Βουλή και η Δικαιοσύνη θα σφίξει τον κλοιό των πολιτικών και ποινικών ευθυνών γύρω του, η καλύτερη απάντηση παραμένει η παράθεση του κυβερνητικού έργου στην Υγεία τα τελευταία 3 χρόνια”.

Μεταξύ αυτών και η προσπάθεια επανένταξης του Νοσοκομείου «Ερρ. Ντυνάν” στο ΕΣΥ.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Εγκρίθηκε στις 1/8/2018 από τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Πολάκη η σκοπιμότητα για χρηματοδότηση από το ΠΔΕ 2018 του Υπουργείου Υγείας, της προμήθειας ενός Σύγχρονου Νευροχειρουργικού Μικροσκοπίου συνολικού προϋπολογισμού 280.000,00 € για τις ανάγκες της Νευροχειρουργικής Κλινικής του ΠΓΝΙ. Την ίδια ώρα, στο ΠΓΝΙ υλοποιούνται δράσεις ανανέωσης και εκσυγχρονισμού του ηλετρομηχανολογικού και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού συνολικού ύψους 2.645.500,00 € που αναβαθμίζουν ουσιαστικά τις υποδομές του και το αναδεικνύουν σε ένα πρότυπο Νοσοκομείο τριτοβάθμιου χαρακτήρα.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Μέχρι τις 10 Αυγούστου παραδίδονται 18 νέες πολυθρόνες αιμοκάθαρσης. Μέχρι τέλη Αυγούστου παραδίδονται 2 πλήρη HD συστήματα βιντεο-λαπαροσκόπησης. Μέχρι 7 Σεπτεμβρίου φροντίζουμε να παραδοθούν ένας τομογράφος οπτικής συνοχής OCT και ένα νευροχειρουργικό μικροσκόπιο (μέχρι τέλη Σεπτέμβρη θα έχει ολοκληρωθεί η μετάθεση 1 Δ/ντή Νευροχειρουργού και η πρόσληψη 1 επικουρικού νευροχειρουργού). Μέχρι 20 Σεπτεμβρίου φροντίζουμε για την παράδοση 7 σκιαλυτικών λυχνιών με δορυφόρο τύπου led, καθώς και την ανάληψη εργασίας από 81 άτομα νοσηλευτικού-παραϊατρικού και λοιπού προσωπικού.

ΠΟΛΙΟΥΔΟΒΑΡΔΕΙΟ ΠΕΡΙΦ. ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑΣ ΧΑΝΙΩΝ: Με την από 01.08.2018 ομόφωνη έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καντάνου-Σελίνου και έπειτα από την απόφαση Έγκρισης της Χρηματοδότησης από το Υπουργείο Υγείας και την συμβολή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, ξεκινά η διενέργεια του δημόσιου Διαγωνισμού για την υλοποίηση της μελέτης που αφορά στην ανακατασκευή του κτιρίου του Περιφερειακού Ιατρείου στην Παλαιόχωρα. Με την ολοκλήρωση του έργου θα αναδειχτεί ένα αρχιτεκτονικό στολίδι για την περιοχή, που θα περιλαμβάνει σύγχρονα ιατρεία για το κοινό στο ισόγειο και χώρους διαμονής των ιατρών στον όροφο.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ:  Με αποφάσεις της 3ης Αυγούστου 2018 του Αν. Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, εγκρίνονται: η σκοπιμότητα εκτέλεσης του έργου: «Παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων της Παλαιάς Πτέρυγας και των Εξωτερικών Ιατρείων του Γ.Ν. Κοζάνης», προσεγγιστικού προϋπολογισμού 893.452,15 €, καθώς και η έγκριση δαπάνης για την προμήθεια ανταλλακτικών ασθενοφόρου, για το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Λευκώνα Πρεσπών του Φορέα Π.Φ.Υ. Κ.Υ. Φλώρινας, αρμοδιότητας της 3ης ΥΠΕ (Μακεδονίας). Να σημειωθεί ότι ήδη είναι σε εξέλιξη η αντικατάσταση του παλαιού αξονικού στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης με την προμήθεια ενός σύγχρονου αξονικού τομογράφου, τη διάθεση ενός ψηφιακού μαστογράφου νέας γενιάς και πέντε καρεκλών αιμοκάθαρσης, συνολικού προϋπολογισμού 500.000 €. Από την δε επιπρόσθετη επιχορήγηση/χρηματοδότηση 500.000 € από το Υπουργείο Υγείας για τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας με άλλα 500.000 ευρώ, σύμφωνα με τις ανάγκες θα διατεθούν 90.000 € για το «Μποδοσάκειο», 90.000 € για το Νοσοκομείο Φλώρινας, 105.000 για το Νοσοκομείο Γρεβενών και 215.000 για το Νοσοκομείο Καστοριάς (γυναικολογικός υπέρηχος για την μαιευτική κλινική, ουρολογικός πύργος και εύκαμπτο κυστεοσκόπιο για τα χειρουργεία της ουρολογικής και κλίβανος ατμού για το τμήμα αποστείρωσης).

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ: Με απόφαση (3-8-2018) του Αν. Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη εγκρίνεται από άποψη σκοπιμότητας η υλοποίηση του έργου: «Ανακατασκευή του χώρου των πλυντηρίων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς», αρμοδιότητας της 4ης Υ.ΠΕ. και με συνολικό ενδεικτικό προϋπολογισμό 276.926,16 €.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ»: Ολοκληρώθηκε αυτές τις ημέρες η εγκατάσταση του νέου συστήματος παραγωγής υπερκαθαρού νερού για την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου. Το νέο σύστημα που είναι ελληνικής κατασκευής, βασίζεται στην on line παραγωγή νερού μέσω διπλής αντίστροφης ώσμωσης, καλύπτει τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές (European Pharmacopoeia, ANSI/AAMI) και αποτελεί καινοτόμο σύστημα στην επεξεργασία νερού για παραγωγή και αραίωση διαλυμάτων αιμοκάθαρσης, καθώς είναι το πρώτο στην Ελλάδα που εφαρμόζει θερμική απολύμανση τόσο στις μονάδες αντίστροφης ώσμωσης όσο και στον βρόγχο διανομής, διασφαλίζοντας έτσι αρίστης ποιότητας νερό και τις καλύτερες συνθήκες για τους ασθενείς. Το σύστημα λειτουργεί πλέον υπό την ευθύνη και επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του «Βενιζέλειου», η οποία εκπόνησε και τη σχετική μελέτη, ενώ το έργο ολοκληρώθηκε χωρίς να επηρεαστεί ούτε μια ημέρα το πρόγραμμα αιμοκαθάρσεων των ασθενών.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Από μια δημόσια συζήτηση που γίνεται τις μέρες αυτές στο νησί και που προκλήθηκε από πικρόχολα σχόλια της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ Κέρκυρας, τεκμαίρεται ότι σήμερα, παρά τις παραιτήσεις και αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης, ο αριθμός των 101 ειδικευμένων ιατρών είναι ο μεγαλύτερος που είχε ποτέ στην ιστορία του το νοσοκομείο. Αναμένεται δε σύντομα η ολοκλήρωση των προσλήψεων σε επιπλέον 12 ειδικευμένους ιατρούς. Νέα τμήματα έχουν αναπτυχθεί όπως το τμήμα επειγόντων, στο οποίο εφημερεύουν μόνο ειδικευμένοι ιατροί κάθε μέρα, και όχι ειδικευόμενοι όπως παλιά. Νέες εξετάσεις πλέον έχουν τη δυνατότητα να γίνουν, σε σχέση με την κατάσταση προ διετίας (μαγνητικές τομογραφίες, μέτρηση οστικής πυκνότητας, ψηφιακές μαστογραφίες). Νέα μηχανήματα έχουν έρθει και λειτουργούν (καρδιολογικός υπέρηχος, σετ λαπαροσκοπικών επεμβάσεων κ.α.), ενώ άλλα είναι προ των πυλών (νέος αξονικός τομογράφος). Νέες λειτουργίες έχουν ενταχθεί στην καθημερινή χρήση εκσυγχρονίζοντας στην πράξη το νοσοκομείο και εξοικονομώντας πόρους για το νοσοκομείο (κατάργηση ακτινολογικών φιλμ), ενώ άλλες ολοκληρώνονται αυτές τις μέρες (κατάργηση έγγραφης αλληλογραφίας πρωτοκόλλου).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*