Munich Re, επιγραφή, κτίριο

“Πρασινίζει” και η Munich Re

Η Munich Re, η μεγαλύτερη αντασφαλιστική εταιρεία του κόσμου, θα σταματήσει να επενδύσει σε μετοχές και ομόλογα εταιρεειών που παράγουν πάνω από το 30% των πωλήσεών τους από δραστηριότητες που σχετίζονται με τον άνθρακα.

“Στον κλάδο μας βλέπουμε ακριβώς πού βρίσκονται οι κίνδυνοι…Από εδώ κα στο εξής, για λόγους αρχής, θα σταματήσουμε να επενδύουμε σε ορυχεία άνθρακα ή λιγνιτικές μονάδες σε βιομηχανικές χώρες”, έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος της Munich Re Joachim Wenning σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Οι κυβερνήσεις πιέζουν τις εταιρείες να αναλάβουν περισσότερες πρωτοβουλίες για την επίτευξη του στόχου που συμφωνήθηκε το 2015 στο Παρίσι, για περιορισμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Οι επενδυτές χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο τα κεφάλαιά τους για να επιβραβεύσουν αυτούς που βρίσκονται στην εμπροσθοφυλακή αυτής της προσπάθειας.

Η ελβετική αντασφαλιστική Swiss Re δήλωσε τον Ιούλιο ότι σταματά να αντασφαλίζει τις εταιρείες για τις οποίες ο άνθρακας αντιπροσωπεύει πάνω από το 30% του κύκλου εργασιών της, ακολουθώντας το παράδειγμα της γαλλικής Scor.

Παρότι στα λόγια είχε υποστηρίξει τη συμφωνία του Παρισιού, η Munich Re μέχρι πρόσφατα υποστήριζε ότι δεν σκόπευε να ακολοθήσει το παράδειγμα της Swiss Re και να περιορίσει την ανάληψη κινδύνων για λογαριασμό εταιρειών με μεγάλο ανθρακικό αποτύπωμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*