eopyy, εοπυυ, κτίριο

Τα σκευάσματα που διατίθενται από τα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ

Επικαιροποιημένο κατάλογο με τα φάρμακα που εξετάζονται από τις Επιτροπές Φαρμάκων Εξωτερικού και Υψηλού Κόστους και οι συνταγές τους εκτελούνται στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ ανήρτησε ο Οργανισμός.

Η λίστα δημοσιοποιήθηκε σε συνέχεια της έκδοσης των Θετικών Καταλόγων Συνταγογραφούµενων Φαρµάκων, ενώ στο σχετικό έγγραφο επισημαίνεται ότι τα φάρµακα για την ηπατίτιδα C, που περιλαμβάνονται στον κατάλογο, «θα εξακολουθήσουν να εξετάζονται από την Επιτροπή Φαρµάκων Εξωτερικού και Υψηλού Κόστους Αθήνας όπως µέχρι σήµερα».

Από την ίδια επιτροπή θα εξετάζεται και το nusinersen. «Επιπρόσθετα, εξετάζονται από την Επιτροπή Φαρµάκων Εξωτερικού και Υψηλού Κόστους της Αθήνας τα ραδιοφάρµακα, φάρµακα εξωτερικού που αφορούν σε ατοµικές παραγγελίες ή έκτακτες εισαγωγές και όσα αφορούν στις διατάξεις της Υ.Α. 82961 (ΦΕΚ 2219 Β’/09.09.2013) σχετικά µε αποζηµίωση φαρµάκων που εισάγονται µε έκτακτες διαδικασίες από τον ΕΟΦ και το ΙΦΕΤ έως την οριστική αξιολόγηση τους από την αρµόδια επιτροπή ή τη λήξη της 4 ενδεδειγµένης περιόδου θεραπείας», καταλήγει το έγγραφο.

ΦΥΚ_ΕΟΠΥΥ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*