generali logo on door, λογότυπο, είσοδος γραφείων

Generali: Άμεση ανταπόκριση στις καταστροφές της Αττικής

Έκτακτο σχέδιο υλοποίησε η Generali με σκοπό να βρεθεί άμεσα δίπλα στους ασφαλισμένους της που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική. Στόχος των οργανωμένων ενεργειών ήταν η απλοποίηση των διαδικασιών και η ταχύτατη πληρωμή των πρώτων καταβολών για την ανακούφιση των πληγέντων.

Η επίτευξη του στόχου αυτού ήταν εφικτή, καθώς η Generali έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια σημαντικές επενδύσεις στην τεχνολογία, που της επιτρέπουν ευελιξία, αξιόπιστο έλεγχο, ταχύτατη αξιολόγηση των αιτημάτων και σημαντική μείωση στους χρόνους ανταπόκρισης, σε έκτακτες και μη συνθήκες.

Ο συντονισμός μιας αλυσίδας ανθρώπων, από το εξειδικευμένο προσωπικό των Τεχνικών Διευθύνσεων της εταιρείας, τους Συνεργάτες Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές έως την ομάδα Ειδικών Πραγματογνωμόνων που τέθηκε σε επιφυλακή, ήταν άμεσος και λειτούργησε αποτελεσματικά, προκειμένου να παρέχουν με την ιδιότητά τους την απαραίτητη βοήθεια στους ασφαλισμένους. Η εταιρεία ενημέρωσε με τη μορφή κατεπείγοντος τους Συνεργάτες της ότι, μετά την εκτίμηση των πρώτων στοιχείων, προχωρά σε κατάθεση προκαταβολών για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών.

Από την πρώτη εβδομάδα μετά τις πυρκαγιές έχουν καταγραφεί στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Αττικής πάνω από 50 ζημιές, το σύνολο των οποίων έχει εκτιμηθεί, και έχουν δοθεί ήδη προκαταβολές, το ποσό των οποίων ξεπερνά τις €350.000. Παρακάμπτοντας ενδιάμεσες διαδικασίες και με ανθρώπινο πρόσωπο απέναντι στους ασφαλισμένους που δοκιμάζονται από τις ολοσχερείς καταστροφές, η Generali έθεσε από την πρώτη στιγμή τις δυνάμεις της στην εξυπηρέτηση των πελατών της.

Η Generali, αντιλαμβανόμενη, εκτός από τον θεσμικό της ρόλο ως ασφαλιστικής, την εταιρική κοινωνική της υπευθυνότητα, προχωρά στη σύσταση ομάδας εθελοντών που βρίσκεται σε ετοιμότητα, αλλά και στη συγκέντρωση οικονομικής βοήθειας, συνδράμοντας στο έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τη στήριξη των πολιτών στις πυρόπληκτες περιοχές.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι συνέπειες των καταστροφικών φαινομένων δεν περιορίστηκαν στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής. Μεγάλο εύρος ζημιών σε περιουσίες καταγράφηκε και στα βόρεια προάστια από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες που σημειώθηκαν από την Πέμπτη 26 Ιουλίου. Ενδεικτικά, μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί πάνω από 30 ζημιές σε κατοικίες, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα. Και σε αυτήν την περίπτωση η ανταπόκριση της Generali ήταν άμεση, ακολουθώντας το ίδιο σχέδιο δράσης με τις ζημιές από τις καταστροφικές πυρκαγιές της Ανατολικής Αττικής.

«Η Generali και οι άνθρωποί της» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση «στέκονται με σεβασμό απέναντι στους ανθρώπους και τις οικογένειές τους που δοκιμάζονται. Με επαγγελματισμό και αμεσότητα, θα συνεχίσουν να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των ασφαλισμένων, με στόχο να συμβάλλουν στην ταχύτερη συνέχιση των εργασιών και της καθημερινότητάς τους».

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*