ΕΦΚΑ: Oι δικηγόροι έλαβαν πίσω τις αχρεωστήτως καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές του 2017

Στους λογαριασμούς των δικαιούχων δικηγόρων πιστώθηκαν σήμερα τα ποσά που είχαν αχρεωστήτως καταβληθεί ως ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ, το 2017.
Τα χρήματα πιστώθηκαν από τον ΕΦΚΑ, έπειτα από παρέμβαση του Προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δ. Βερβεσού στο νέο Διοικητή του Φορέα, στους λογαριασμούς που οι δικαιούχοι είχαν δηλώσει στον ΕΦΚΑ.
Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου:
Το γεγονός αυτό αποτελεί δικαίωση της μακροχρόνιας προσπάθειας των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, που ήλθε έστω και με μεγάλη χρονική καθυστέρηση, αλλά επιβεβαιώνει την πάγια θέση του κλάδου πως «οι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν δόθηκαν».

Ο ΔΣΑ συνεχίζει την προσπάθεια, ώστε πολύ σύντομα να επιστραφούν και τα αχρεωστήτως παρακρατηθέντα ποσά στους εμμίσθους συναδέλφους, αλλά και συναδέλφους που εργάζονται με AΠΥ (μπλοκ), δηλαδή το 1/3 από την παρακράτηση των γραμματίων προείσπραξης δικηγορικής αμοιβής.

Πιστεύουμε ότι σύντομα και αυτή η προσπάθεια των δικηγορικών συλλόγων θα έχει θετικά αποτελέσματα και γι΄ αυτή την κατηγορία των συναδέλφων και θα τους επιστραφούν τα αχρεωστήτως καταβληθέντα για το 2017 ποσά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*