Στο IW όλες οι νέες πτήσεις, προορισμοί για τις διακοπές σας

της Ελενας Ερμείδου

58 νέα δρομολόγια, 24 νέοι προορισμοί με περισσότερα από 31 δρομολόγια από την Αθήνα, περισσότερες από 370 νέες εβδομαδιαίες πτήσεις και πέντε νέες αεροπορικές WIZZ AIR, PRIMERA AIR, CYPRUS AIRWAYS, FLYNAS και WATANIYA AIRWAYS κατεβαίνουν στην πίστα του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών (ΔΑΑ) αυτό το καλοκαίρι σε σχέση με περυσινό. Περαιτέρω, η Volotea άνοιξε βάση στην Αθήνα, ενώ Air China και Scoot θυγατρική της Singapore αύξησαν τις συχνότητες τους από δύο πτήσεις προς Πεκίνο σε τρεις την εβδομάδα και από τρείς πτήσεις σε τέσσερεις την εβδομάδα η Scoot για Σιγκαπούρη. Τέλος μπήκε το Α380 της Emirates στην δεύτερη ημερήσια πτήση για Ντουμπάι και το A350-1000 ή Α350-900 της Qatar στην Ντόχα.

Διαβάστε το περυσινό αφιέρωμα

Στο Insuranceworld όλοι οι νέοι προορισμοί από το από το Αεροδρόμιο Αθηνών προσφορά για τις διακοπές σας

Δυναμικές ανόδου, μεταξύ άλλων παρουσιάζουν τόσο ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών όσο και εθνικός μας μεταφορέας η Aegean Airlines. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το πρόσφατα στοιχεία του ΣΕΤΕ το μήνα Μαίο ο ΔΑΑ παρουσίασε αύξηση +27% αλλά και τα περιφερειακά αεροδρόμια 11,7%, ενώ από την αρχή του έτους οι αντίστοιχες αυξήσεις είναι +23,1% και + 15,8% αντίστοιχα.

Η Aegean σύμφωνα με τα αποτελέσματα τριμήνου 2018 κατέγραψε ενοποιημένα έσοδα 165,4 εκ. ευρώ, αυξημένα κατά 9% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017. H επιβατική κίνηση για το ίδιο χρονικό διάστημα αυξήθηκε 12% σε 2,4 εκ. επιβάτες.Ο Όμιλος προσέφερε 7% περισσότερες θέσεις, πραγματοποιώντας 3% περισσότερες πτήσεις. Η μέση πληρότητα παρουσίασε σημαντική άνοδο και ανήλθε σε 81,2% από 76,8% παρά την αυξημένη δραστηριότητα σε μία αδύναμη εποχικά περίοδο. Η βάση στην Αθήνα αποτελεί για την Aegean την κύρια πηγή ανάπτυξης

Για τις θετικές προοπτικές του ΔΑΑ είχε μιλήσει πρόσφατα στο αεροπορικό συνέδριο ο Dr. Ιωάννης Παράσχης όπου τόνισε πώς η  «ανάπτυξη οφείλεται τόσο στους μακροοικονομικούς δείκτες όσο και στους νέους αερομεταφορείς». Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «οι συλλογικές συντονισμένες προσπάθειες οδήγησαν το περασμένο έτος να ανοίξουν πτήσεις  χαμηλού κόστους προς την Σιγκαπούρη και Κίνα». Σημαντικό ρόλο στην προσέλκυση των αερομεταφορέων έχουν τα κίνητρα που δίνει το Αεροδρόμιο.

 Οι νέοι προορισμοί και αερομεταφορείς

Τρεις πόλεις προστέθηκανστις πτήσεις προς Γερμανία από τον ΔΑΑ, προς Δρέσδη με την Germania, Μέμμινγκεν και Μπάντεν-Μπάντεν με την Ryanair. Στην πόλη Κουτάισι της Γεωργίας πετά η Ουγγρική αεροπορική Wizz Air. Προς τις πόλεις της Δανίας Άλμποργκ και Μπιλούντ πετά η Primera Air, αλλά και προς την Μπιλούντ, επίσης η Ryanair.

Προς την Βασιλεία πετούν Aegean Airlines και easyJet, ενώ προς το αεροδρόμιο του Λονδίνου το Λούτον η Wizz Air και το αεροδρόμιο του Bristol η easyJet.

Η Aegean Airlines πλέον της Βαρκελώνης και Μαδρίτης ξεκίνησε πτήσεις προς την Μάλαγα της Ισπανίας. Στο αεροδρόμιο της Βερόνας στην Ιταλία πετούν Aegean Airlines και Volotea, ενώ προς Λαμέτζια Τέρμε και Τορίνο οι Olympic και Aegean Airlines. Επίσης η Aegean ξεκίνησε να πετά προς το  Ζάνταρ της Κροατίας και η Rynair προς το Βίλνιους της Λιθουανίας.

Με έξι Πολωνικές πόλεις συνδέεται η Αθήνα μέσω της Ryanair και Wizz Air.  Προς τα αεροδρόμια των πόλεων Βρότσλαβ, Γκντανσκ, Ζέσουφ, Κατοβίτσε, Λοτζ και Πόζναν θα πετά η Ryanair και η Wizz Air, επίσης προς το αεροδρόμιο της Κατοβίτσε. Το Πόρτο με την Αθήνα συνδέει η Aegean Airlines και την Κλουζ-Ναπόκα της Ρουμανίας και η Wizz Air.  Στην Λαπεενράντα της Φιλανδίας από Αθήνα πετά η Ryanair.

Νέες πτήσεις σε 22 ήδη εξυπηρετούμενους προορισμούς

H Σόφια με την Wizz Air, το Παρίσι και το Στρασβούργο με την Tui Fly Belgium, η Φραγκφούρτη με την Ryanair, η Τιφλίδα με την Georgian Airways, η Κοπεγχάγη με την Primera Air, η Μυτιλήνη και η Αλεξανδρούπολη με την Sky Express, το Ηράκλειο της Κρήτης με την Volotea Airlines, η Κεφαλονιά και η Σάμος με την Sky Express, η Γένοβα, η Μπολόνια, το Παλέρμο και το Ζάγκρεμπ με την Aegean Airlines, η Λάρνακα με την Cyprus Airways, και Tus Airways. To Κισινάου στην Μολδαβία και η Βουδαπέστη στην Ουγγαρία με την Wizz Air, η Κρακοβία με την Ryanair, το Βουκουρέστι με την Wizz Air και τέλος το Γκέτεμποργκ και η Στοκχόλμη με την Primera Air.

Επιπλέον ημερήσιες πτήσεις εκτελούνται προς Άμστερνταμ με την Transavia, προς Άμπου Ντάμπι με την Etihad, Φραγκφούρτη την Lufthansa, Λάρνακα την Cobalt, Μιλάνο / Λινάτε με την Alitalia, Μαδρίτη με την Iberia, Μόσχα με την Aeroflot και Θεσσαλονίκη με την Olympic Airways.
Περισσότερες λεπτομέρειες σύμφωνα με την έρευνα του IW

Χώρα Πόλη Εταιρία
Γερμανία Δρέσδη GERMANIA
Μέμμινγκεν RYANAIR
Μπάντεν-Μπάντεν RYANAIR
Γεωργία Κουτάισι WIZZ AIR
Δανία Άλμποργκ PRIMERA AIR
Μπιλούντ PRIMERA AIR
RYANAIR
Ελβετία Βασιλεία AEGEAN AIRLINES
EASYJET AIRLINE
Ηνωμένο Βασίλειο Λούτον WIZZ AIR
Μπρίστολ EASYJET AIRLINE
Ισπανία Μάλαγα AEGEAN AIRLINES
    WATANIYA AIRWAYS
Ιταλία Βερόνα AEGEAN AIRLINES
VOLOTEA AIRLINES
Λαμέτζια Τέρμε OLYMPIC AIR
Τορίνο AEGEAN AIRLINES
Κροατία Ζάνταρ AEGEAN AIRLINES
Λιθουανία Βίλνιους RYANAIR
WIZZ AIR
Πολωνία Βρότσλαβ RYANAIR
Γκντανσκ RYANAIR
Ζέσουφ RYANAIR
Κατοβίτσε RYANAIR
WIZZ AIR
Λοτζ RYANAIR
Πόζναν RYANAIR
Πορτογαλία Πόρτο AEGEAN AIRLINES
Ρουμανία Κλουζ-Ναπόκα AEGEAN AIRLINES
WIZZ AIR
Φινλανδία Λαπεενράντα RYANAIR

 

 

 

Χώρα Πόλη Εταιρία
Βουλγαρία Σόφια WIZZ AIR
Γαλλία Παρίσι TUI FLY Belgium
Στρασβούργο TUI FLY Belgium
Γερμανία Φραγκφούρτη RYANAIR
Δανία Κοπεγχάγη PRIMERA AIR
Ελλάδα Μυτιλήνη SKY EXPRESS
Αλεξανδρούπολη SKY EXPRESS
Ηράκλειο VOLOTEA AIRLINES
  RYANAIR
Κέρκυρα SKY EXPRESS
Κεφαλονιά SKY EXPRESS
Κώς SKY EXPRESS
Σάμος SKY EXPRESS
Ρόδος ELLINAIR
Ηνωμένο Βασίλειο Γκάτγουικ COBALT
Ιταλία Γένοβα AEGEAN AIRLINES
Μπολόνια AEGEAN AIRLINES
Παλέρμο AEGEAN AIRLINES
Κροατία Ζάγκρεμπ AEGEAN AIRLINES
Κουβέιτ Κουβέιτ WATANIYA AIRWAYS
Κύπρος Λάρνακα CYPRUS AIRWAYS
TUS AIRWAYS
Μολδαβία Κισινάου WIZZ AIR
Ουγγαρία Βουδαπέστη WIZZ AIR
Πολωνία Κρακοβία RYANAIR
Ρουμανία Βουκουρέστι WIZZ AIR
Σαουδική Αραβία Ριάντ FLYNAS

 

 

One comment

  1. Έχουν βοηθήσει πολυ στην εξυπηρέτηση αυτά τα νέα δρομολόγια και αν δε κάνω λάθος θα προστεθούν και άλλα δέκα φέτος μέσα στον επόμενο μηνα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*