Σχέδια στο… περίπου για το πρώην Νοσοκομείο Πατησίων

Να αξιοποιήσει το ιδιόκτητο κτίριο στο οποίο στεγάζονταν μέχρι το 2013 μέρος του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων και στο οποίο σήμερα παραμένουν τα εξωτερικά ιατρεία της Οφθαλμολογικής κλινικής του «Κωνσταντοπούλειου» Νοσοκομείο (Αγία Όλγα), αποφάσισε η διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, καθώς βρέθηκε κατάλληλος χώρος για τη μετεγκατάστασή τους και την επανασύνδεση με τις λοιπές νοσοκομειακές υπηρεσίες.

Παράλληλα, με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προ-νοσοκομειακής φροντίδας σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες συνοικίες της πρωτεύουσας και τον εξορθολογισμό των δαπανών, το Υπουργείο Υγείας ενέκρινε την αλλαγή χρήσης του 5όροφου κτιρίου που στέγαζε το ΓΝ Πατησίων, προκειμένου – αφού γίνουν οι απαραίτητες εργασίες ανακαίνισης – να μετεγκατασταθεί το Κέντρο Υγείας που σήμερα λειτουργεί σε μισθωμένο και παλαιό κτίριο στην οδό Δροσοπούλου.

«Η εξαιρετική προσβασιμότητα και οι δυνατότητες του κτηρίου της οδού Χαλκίδος θα επιτρέψουν την ανάπτυξη των απαραίτητων υπηρεσιών για μια δομή υγείας αυτού του μεγέθους και προορισμού» επισημαίνει η διοίκηση της 1ης ΥΠΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Virus, ο σχετικός σχεδιασμός προβλέπει οι υπηρεσίες που παρέχει η δομή να αναβαθμιστούν και σταδιακά το ΚΥ Πατησίων να τεθεί σε 24ωρη εφημερία.

Προϋπόθεση, βεβαίως, αποτελεί να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από γιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας για την πλήρωση των θέσεων που θα προκηρυχθούν, αφού υπάρχουν αντίστοιχες μονάδες που εγκαινιάστηκαν ως 24ωρου εφημερίας με ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες.

Αυτός πιθανά είναι και ο λόγος που η διοίκηση της 1ης ΥΠΕ απέφυγε να προβεί σε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις για τις ειδικότητες που θα αναπτυχθούν και για το χρονοδιάγραμμα.

Πάντως ο διαγωνισμός για την ανακαίνιση του κτιρίου του πρώην ΓΝ Πατησίων στην οδό Χαλκίδος, προϋπολογισμού 381.229,67 ευρώ, έχει ήδη προκηρυχθεί έπειτα από την εκπόνηση σχετικής μελέτης η οποία εγκρίθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας. Ο μειοδότης θα γίνει γνωστός στις 25 Ιουλίου, καθώς αυτή είναι η προβλεπόμενη ημερομηνία για την ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*