Τα νέα από τις ναυτιλιακές ασφαλίσεις

Ελενα Ερμείδου

Willis Towers Watson, XL Catlin, MS Amlin και ACORD συνεργάζονται με τις ΕΥ,  Guardtime, η A.P. Møller-Maersk, και Microsoft πάνω στις ναυτιλιακές ασφαλίσεις χρησιμοποιώντας τεχνολογία Insurwave, την blockchain και αλλάζοντας τον τρόπο που διαχειρίζονται τους διεθνείς κινδύνους καθώς και τον τρόπο συνεργασίας τους μεσίτες και  (αντ)ασφαλιστές.

Το Insurwave, που σχεδιάστηκε από μια κοινοπραξία μεταξύ της EY και της Guardtime, αξιοποιεί τις τεχνολογίες blockchain, τις υποδομές του Microsoft Azure και τα πρότυπα δεδομένων της ACORD. Θα υποστηρίζει πάνω από μισό εκατομμύριο αυτοματοποιημένες συναλλαγές και θα βοηθά στη διαχείριση κινδύνου για περισσότερα από 1.000 εμπορικά σκάφη στον πρώτο χρόνο εφαρμογής του. Συνδέοντας όσους συμμετέχουν σε ένα ασφαλές, ιδιωτικό δίκτυο με ένα ακριβές, αμετάβλητο πλαίσιο ελέγχου και υπηρεσίες για την εκτέλεση διαδικασιών, η πλατφόρμα δημιουργεί την πρώτη στο είδος της ψηφιακή ασφαλιστική αλυσίδα αξίας.

Η πρώτη φάση εφαρμογής του Insurwave εστιάζει στη ναυτιλιακή ασφάλιση, ενώ οι ΕΥ, Guardtime και Microsoft σχεδιάζουν να το επεκτείνουν και σε άλλες κατηγορίες ασφαλίσεων, μεταξύ άλλων, για τις θαλάσσιες μεταφορές εμπορευμάτων, τον κλάδο των logistics διεθνώς, τις αεροπορικές μεταφορές και την ενέργεια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*