Η Εθνική Ασφαλιστική, οι εκλογές, ο επενδυτής

της Ελενας Ερμείδου

Δεν θα αποφευχθεί η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής δηλώνουν στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στο IW, αν και μέχρι στιγμής οι συγκυρίες έχουν ευνοήσει την παράταξη την οποία “θα ήθελε να παραμείνει η Εθνική Ασφαλιστική” στα χέρια της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΕΤΕ) χωρίς να υπάρξει ουδεμά αλλαγή.

Ακόμα και σήμερα, τέσσερεις μήνες μετά την αποτυχία που σημειώθηκε με την EXIN, η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής αντιμετωπίζει προβλήματα. Η πλάστιγγα μας λένε τα ίδια στελέχη “δεν γέρνει και τόσο προς την Gongbao, υπογραμμίζοντας ότι “όλα δείχνουν πώς την πάνε την πώληση μετά την διεξαγωγή των Εθνικών μας εκλογών, έχοντας ωστόσο πίσω τους, τις Ευρωπαϊκές Αρχές να πιέζουν καθώς η θυγατρική της τράπεζας παραμένει η εξαίρεση του κανόνα στην Ευρώπη”.

Οι ίδιοι πάντως τονίζουν ότι η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής θα “έρθει πιο κοντά ” αμέσως μετά την εκλογή του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας που θα κληθεί να πάρει αποφάσεις.

Ισχυρός υποψήφιος για την θέση του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είναι και ο κος Νικόλαος Καραμούζης. Η επιλογή του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου στην ΕΤΕ θα πρέπει να έχει και την σύμφωνη γνώμη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*