Διπλός ο εορτασμός της Γαλλίας φέτος το 2018

της Ελενας Ερμείδου

 Διπλός ο εορτασμός για την Γαλλία. Χτες 14 Ιουλίου, ημέρα του εορτασμού της  Βαστίλης, όπου ο Γάλλος Πρέσβης στην Ελλάδα Κριστόφ Σαντεπί υποδέχτηκε τους προσκεκλημένους του στους κήπους της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής (13/7) και σήμερα 15 Ιουλίου 2018, η Γαλλία κατέκτησε το θρόνο του 21ου Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2018, επικρατώντας επί της Κροατίας με 4-2, και ξεπερνώντας την Ισπανία και την Αγγλία στο στάδιο «Λουζνίκι» της Μόσχας.

Τα προγνωστικά των Lloyds για άλλη μία φορά βγήκαν αληθινά για τον νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.  H Γαλλία είχε την υψηλότερη ασφαλισμένη αξία, 1,43 δισεκ. στερλίνες με την μέση ασφαλισμένη αξία ανά παίκτη 46,7 εκατ.  στερλίνες. Το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018 στην Ρωσία έφτασε στα  17,3 δισ. δολάρια. Το ίδιο παραμετρικό μοντέλο εξίσωσης είχε χρησιμοποιηθεί και το 2014 όπου έβγαζε νικητή την Nationalmannschaft. Το 2014 η Γερμανία είχε την υψηλότερη ασφαλισμένη αξία  641,2 εκατ. στερλίνες, και την  μέση αξία ανά παίκτη 27,9 εκατ.

Η Tricolore σήκωσε το τρόπαιο 20 χρόνια μετά το 1998, ενώ η  Nationalmannschaft στην 10η διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1974 που διοργανώθηκε στην Γερμανία, στην 14η διοργάνωση στην Ιταλία το 1990 και στην 20η διοργάνωση στην Βραζιλία το 2014. Επίσης το 1954 στην 5η διοργάνωση στην Βέρνη της Ελβετίας, αποκαλούμενο ως «Θαύμα της Βέρνης».

Γαλλία και Ελλάδα γιόρτασαν μαζί προχτές στου Κήπους της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής στην οδό Διδότου στο Κολωνάκι, φέρνοντας ίσως πιο κοντά και την νίκη της Εθνικής Ομάδας. Ακούστηκε ο Εθνικός Υμνος της Γαλλίας, της Ελλάδας και ο Υμνος της Ευρωπαϊκής Ενωσης  από την 9η Συμφωνία του Γερμανού Συνθέτη  Λούντβιχ βαν Μπετόβεν (1823) όταν μελοποίησε τους στίχους του Φρίντριχ Σίλερ “Ωδή στη Χαρά.

Το μήνυμα του Γάλλου Πρέσβη στην Ελλάδα ήταν η προσπάθεια συγκέντρωσης δυνάμεων για την δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για την Ευρώπη.

Η Γαλλία στηρίζει την Ελλάδα, τις επενδύσεις, την νεολαία, δίνοντας προτεραιότητα μεταξύ άλλων και στην καινοτομία μέσω του ελληνογαλλικού δικτύου καινοτομίας MAZINNOV.

Στην δεξίωση που παρέθεσε ο Γάλλος Πρέσβης στην Ελλάδα Κριστόφ Σαντεπί παρουσία από τις ασφαλιστικές στην Ελλάδα είχε η ΑΧΑ Ασφαλιστική, η Groupama και η Δύναμις Ασφαλιστική.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*