lloyd's of london

Ποιον προτιμά η ασφαλιστική αγορά για διάδοχο της Inga Beale στα Lloyd’s;

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Το στέλεχος που θα διαδεχθεί την Inga Beale (που αποχωρεί στις αρχές του 2019) στα ηνία της Lloyd’s δεν θα επιλεγεί μέσα από…δημοκρατικές διαδικασίες από την ασφαλιστική αγορά. Εάν όμως γινόταν έτσι, τότε το γκάλοπ που διενήργησε η έγκυρη βρετανική ιστοσελίδα Insurance Insider “δείχνει” ως προτιμητέα επιλογή τον Paul Jardine, υψηλόβαθμο στέλεχος της XL Catlin. Το 87% των ερωτώμενων είπε επίσης ότι θα προτιμούσε ο διάδοχος της κ. Beale να είναι “γέννημα-θρέμμα” της ασφαλιστικής αγοράς και όχι “εξωτερικός” παράγοντας.

O κ. Jardine που θα αποχωρήσει τους επόμενους μήνες από την XL Catlin μετά την ολοκλήρωση της πώλησης της XL στην ΑΧΑ,  συγκέντρωσε το 42% των ψήφων, τέσσερις φορές περισσότερες ψήφους από τον δεύτερο δημοφιλέστερο υποψήφιο.  Χαίρει ευρείας εκτίμησης από τον ασφαλιστικό κλάδο και διαθέτει την απαιτούμενη εμπειρία για την άκρως απαιτητική θέση στα Lloyd’s. Εχει επίσης βαθιά γνώση της ίδιας της ιστορικής (αντ)ασφαλιστικής αγοράς του Λονδίνου, ως επί μακρόν μέλος του ΔΣ και πρώην αναπληρωτής πρόεδρός της, ενώ είναι και μέλος του ΔΣ του Lloyd’s Market Association (LMA).

Δεύτερος στις προτιμήσεις των ερωτώμενων ήρθε ο  Dominic Christian, πρόεδρος της Aon Benfield, που συγκέντρωσε το 11% των ψήφων, ακολουθούμενος από τον  Neil Maidment, υπεύθυνο underwriting της Beazley (10% των ψήφων) και τον  Bronek Masojada, διευθύνοντα σύμβουλο της Hiscox (9%). Ο κ. Christian, επίσης μέλος του ΔΣ των Lloyd’s, θα μπορούσε να διεκδικήσει με αξιώσεις τη θέση του διευθύνοντος συμβούλους σε περίπτωση που η αρμόδια επιτροπή της ασφαλιστικής αγοράς επιλέξει κάποιον εκπρόσωπο των διαμεσολαβούντων. Εχει ευρεία εμπειρία της αντασφαλιστικής αγοράς λόγω της θέσης του στην Aon Benfield, αλλά και της ασφαλιστικής αγοράς χάρη στη θητεία του ως διευθύνων σύμβουλος του βρετανικού βραχίονα της Aon. O Maidment, νυν πρόεδρος του LMA, ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την Beazley, ενώ ο Masojada της Hiscox έχει θέσει εαυτόν εκτός του αγώνα δρόμου για τη διαδοχή της Beale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*