Ευρώπη Ασφαλιστική: Μπαίνει σε νέες αγορές

της Ελενας Ερμείδου

Την επανεκκίνηση της Ευρώπης Ασφαλιστικής σήμανε, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας κος Νικόλαος Μακρόπουλος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο νέο Εκπαιδευτικό Κέντρο της Εταιρείας, το οποίο συγχρόνως και εγκαινίασε. Ο στόχος της ομιλίας του κου Μακρόπουλου ήταν τετραπλός: η Ευρώπη Ασφαλιστική επιχειρεί άνοιγμα στο τομέα της υγείας, αναμορφώνει και εκσυγχρονίζει τα ασφαλιστικά προϊόντα του κλάδου γενικών ασφαλειών με επανατοποθέτηση στο κλάδο αυτοκινήτου, επενδύει σε νέες τεχνολογίες και μπαίνει στην αγορά των Αμοιβαίων Κεφαλαίων με έδρα το Λουξεμβούργο.

Χαρακτηριστική η δήλωση του κου Μακρόπουλου: «Η Ευρώπη είναι αποφασισμένη να αναπτυχθεί σε εξειδικευμένα προϊόντα”, κάνοντας μεταξύ άλλων “δυναμική είσοδο στον κλάδο της υγείας” με το Me & My Family σε συνεργασία με την Ευρωκλινική Αθηνών και την Ευρωκλινική Παίδων, το νοσοκομείο Mediterraneo, την Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα προϊόν ανταγωνιστικό πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης υγείας που απευθύνεται στο μέσο έλληνα, με χαμηλό κόστος. Η επικοινωνία του νέου προϊόντος θα ξεκινήσει το Φθινόπωρο μέσω όλων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και των Social Media με μεγάλη προϊόντική διαφημιστική καμπάνια τόνισαν από κοινού ο κος Μακρόπουλος και η κα Ειρήνη Τριανταφύλλου Δ/ντρια Κλάδου Υγείας και Ατυχημάτων.

Η Ευρώπη Ασφαλιστική δεν σταματά εδώ. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν το νέο οικονομικό, εποπτικό περιβάλλον, το αυξημένο κόστος λόγω Solvency II, τις προκλήσεις της ασφαλιστικής αγοράς και την αλλαγή του σκηνικού, κυρίως μετά την εισαγωγή του GDPR και του IDD εκσυγχρονίζεται με πολύ προσεκτικά και καινοτόμα βήματα. Στο πλαίσιο αυτό η κα Δήμητρα Τσακνιά Μέλος του Δ.Σ μίλησε για τα εξειδικευμένα, αναβαθμισμένα προϊόντα Κατοικίας, Αστικής Ευθύνης και τα παραμετροποιημένα νέα τιμολόγια του Κλάδου Αυτοκινήτου.

Στο αυτοκίνητο αλλάζει το underwriting, παραμετροποιεί τα τιμολόγια με στόχο την κερδοφορία και την ορθή αντιμετώπιση μελλοντικών ζημιών. “Εκεί που μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, είμαστε και εκεί που δεν μπορούμε, δεν είμαστε”, διευκρίνισε ο κος Μακρόπουλος.

«Τα τελευταία χρόνια τα ασφάλιστρα στο κλάδο αυτοκινήτου μειώθηκαν κατά 40% …. με το ποσοστό ζημιών να έχει φτάσει στο 66%» υπογράμμισε ο κος Μακρόπουλος, συμπληρώνοντας ότι «τις ΕΠΥ τις ανταγωνίζονται και οι μεγάλες ασφαλιστικές». Προέβλεψε ότι οι αλλαγές στο κλάδο αυτοκινήτου θα είναι πολύ μεγάλες, με την είσοδο της νέας τεχνολογίας και ακόμα μεγαλύτερα, αν οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες που κάνουν κολοσσιαίες επενδύσεις αποφασίσουν να γίνουν και ασφαλιστές. Τι θα γίνουν αναρωτήθηκε «οι μεγάλες προμήθειες που παίρνουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβούντες και φτάνουν στο 30% σε αντίθεση με την Ευρώπη που οι προμήθειες στο αυτοκίνητο κυμαίνονται στο 8% με 10%», ωστόσο ο ίδιος επεσήμανε ότι πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχουν αυτοί οι υψηλοί φορολογικοί συντελεστές που φτάνουν στο 82% μαζί με τις προεισπράξεις.

Η Ευρώπη Ασφαλιστική συνεχίζει να ασφαλίζει μεγάλους επιχειρηματικούς κινδύνους, διαθέτοντας υψηλό δείκτης φερεγγυότητας (183%), υψηλά αποθέματα.

Μιλώντας για τις τράπεζες εξήγησε ότι το 90% των κερδών των τραπεζών προέρχεται από ασφαλιστικές εργασίες και συγκεκριμένα από κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης, ζητώντας να βρεθεί μία λύση και προσθέτοντας ότι η τακτική αυτή  στην Ευρώπη δεν θα συνέβαινε ποτέ.

Προβλέποντας τις αλλαγές, η Ευρώπη Ασφαλιστική –μπουτίκ εταιρεία  τόνισε ο κος Μακρόπουλος επενδύσει συνεχώς,  μετασχηματίζεται ψηφιακά, αναζητά την καινοτομία και προσαρμόζει την δομή της στις νέες ανάγκες.

Στο σημείο αυτό, ο κος  ο Σπύρος Παπαδόπουλος Δ/ντής Πληροφορικής γνωστοποίησε ότι «η εταιρεία επενδύει σε υποδομές, υπηρεσίες, καινοτομία και επικοινωνία».

Ο κος Μακρόπουλος τέλος μιλώντας για θέματα επικοινωνίας ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας με μεγάλη Διαφημιστική με την οποία ξεκινάει η δημιουργία εταιρικής αλλά και προϊοντικής καμπάνιας σε όλα τα ΜΜΕ, με στόχο την ευρύτερη αναγνωρισιμότητα της Ευρώπης Ασφαλιστικής, καθώς και των προϊόντων της που απευθύνονται πλέον στους ιδιώτες και το ευρύτερο κοινό και όχι μόνον σε επιχειρήσεις.

Η Ευρώπη Ασφαλιστική ανακαινίζει πλήρως το κτίριο της στην οδό Φιλελλήνων 25, η χρηματοδότησης του οποίου θα γίνει με ίδια κεφάλαια, διαμορφώνοντας μεταξύ άλλων και ένα μοντέρνο εστιατόριο το οποίο θα βλέπει όλη την Αθήνα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 comments

  1. Είναι άξια συγχαρητηρίων η όλη προσπάθεια της ΕΥΡΩΠΗ ΑΕΓΑ / κ. Ν. Μακροπουλου στο πλαίσιο των σύγχρονων εξελίξεων, που θέλει μεγάλα επιχειρηματικά σχήματα ή μικρές ευέλικτες εταιρείες Boutique που διαθέτοντας εμπειρία και τεχνογνωσία, επενδύουν σε επιχειρηματικές πρωτοβουλίες με καινοτόμες ιδέες.

  2. Macropoulos Nicholas

    Αγαπητέ Γεώργιο
    Ευχαριστώ θερμά για τα καλά σου λόγια ειδικά όταν προέρχονται από ένα καταξιωμένο ασφαλιστή /μεσίτη με την δίκη σου εμπειρία Αναπολώ τα ωραία χρόνια πριν αγοράσω την Ευρώπη ασφαλιστική που γνώρισα και συνεργάστηκα με brokers σαν εσένα που ξεχώριζαν με τις γνώσεις τους σε εξειδικευμένα συμβόλαια
    Να είσαι πάντα καλά
    Με απεριόριστη εκτίμηση
    Νικόλαος Α Μακροπουλος
    Πρόεδρος Ευρώπης Ασφαλιστικής

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*