H Eurolife στο επίκεντρο της Eurobank

της Ελενας Ερμείδου

Στις τραπεζοασφάλειες (bancassurance) ποντάρει, ανάμεσα στα άλλα την ανάπτυξη της η Eurobank με στρατηγικό συνεργάτη την Eurolife, σύμφωνα με τα όσα τόνισε κατά την ομιλία του χτες κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση της Τράπεζας ο Διευθύνων Σύμβουλος κος Φωκίων Καραβίας.

Η Τράπεζα και η Ασφαλιστική, με ισχυρό μέτοχο την Fairfax την οποία ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη της χτες με την σειρά του ο Πρόεδρος της Eurobank κος Νικόλαος Καραμούζης έχουν δηλώσει ότι θα βρίσκονται δίπλα στους  πελάτες με προγράμματα  για όλες τις ανάγκες των ίδιων και των οικογενειών τους, λειτουργώντας συμπληρωματικά στο δημόσιο πυλώνα υγείας στο τομέα ασφάλισης, πρόληψης και περίθαλψης προσαρμοσμένες στα υψηλά πρότυπα του Solvency II.

Ο κος Καραβίας μεταξύ άλλων στην Γ.Σ. τόνισε πως η ρύθμιση του χρέους αποτελεί αναγκαία, αλλά όχι και ικανή, συνθήκη για να επιστρέψει η ελληνική οικονομία σε τροχιά σταθερής και διατηρήσιμης ανάπτυξης. Η βιώσιμη έξοδος της χώρας από τα προγράμματα στήριξης προϋποθέτει ισχυρούς ρυθμούς μεγέθυνσης για τα επόμενα αρκετά χρόνια και έντονη επενδυτική δραστηριότητα.

Η εκτίμηση για ανάπτυξη της τάξης του 2% του ΑΕΠ στηρίζεται σε διψήφια αύξηση των επενδύσεων. Επομένως, αποκτά εκ των πραγμάτων προτεραιότητα η εκπλήρωση όλων εκείνων των προϋποθέσεων που απαιτούνται ώστε να υλοποιηθεί το υπαρκτό ενδιαφέρον από την πλευρά των διεθνών επενδυτικών κεφαλαίων για τοποθετήσεις στην Ελλάδα.

Παρά δε τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη υλοποιηθεί, ο ρυθμός με τον οποίο η χώρα μας υποδέχεται και προωθεί επενδύσεις χρήζει βελτίωσης και επιτάχυνσης, ο ίδιος τόνισε. Και επειδή, όπως επεσήμανε το φορολογικό πλαίσιο θα παραμείνει περιοριστικό για πολλά χρόνια ακόμη, θα πρέπει να ακολουθηθούν άλλες στρατηγικές, όπως:

Η συγκέντρωση σε ένα μόνον κρατικό φορέα όλων των αρμοδιοτήτων για την αδειοδότηση επενδυτικών σχεδίων σημαντικού ύψους που θα αποτελούσε κίνητρο και ισχυρό θετικό μήνυμα προς τους επενδυτές, αντί της σημερινής εικόνας των πολλαπλών γραφειοκρατικών διαδικασιών. Μέσα από ένα τέτοιο σχήμα θα μπορούσε η Ελλάδα να προβάλει αποτελεσματικά την ύπαρξη διαδικασίας fast track για τις ξένες επενδύσεις. Η ταχεία προώθηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων. Η ολοκλήρωση βασικών για την επενδυτική δραστηριότητα έργων όπως το Κτηματολόγιο και οι χρήσεις γης και η επιτάχυνση του ρυθμού απονομής της Δικαιοσύνης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*