Munich Re, επιγραφή, κτίριο

Χορός σεναρίων για τη μονάδα διαχείρισης ενεργητικού της Munich Re

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

H Munich Re επιδιώκει την ενίσχυση της μονάδας διαχείρισης ενεργητικού της, της Munich Ergo Asset Management GmbH (MEAG). ενδεχομένως μέσω στρατηγικών συνεργασιών, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο επικεφαλής του γερμανικού αντασφαλιστικού κολοσσού στους εργαζομένους της εταιρείας.

Το εσωτερικό υπόμνημα που υπογράφει ο διευθύνων σύμβουλος της Munich Re Joachim Wenning ήρθε εν μέσω δημοσιευμάτων ότι η εταιρεία έχει εισέλθει σε διαπραγματεύσεις με την αμερικανική εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων Guggenheim Partners για την πώληση της MEAG, που έχει κεφάλαια υπό διαχείριση ύψους 250 δισ. ευρώ.

“Οι επενδύσεις θα παραμείνουν αναπόσπαστο κομμάτι της αλυσίδας αξίας στις πρωτασφαλίσεις και την αντασφάλιση στο μέλλον”, αναφέρεται στο υπόμνημα του Wenning που περιήλθε σε γνώση του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters. “Επομένως, δεν θα είχε νόημα για εμάς να αποσυρθούμε από τις επενδυτικές μας δραστηριότητες. Αντιθέτως, είναι στο στρατηγικό μας συμφέρον να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε και να ενισχύουμε τον κλάδο διαχείρισης ενεργητικού”.

Καλά πληροφορημένη πηγή είχε υποστηρίξει ότι οι διαπραγματεύσεις με το Guggenheim Partners είναι σε αρχικό στάδιο και δεν υπάρχει επίσημη διαδικασία πώλησης σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με το υπόμνημα του κ. Wenning, ένας πιθανός τρόπος για τη “στρατηγική ενίσχυση” των επενδυτικών δραστηριοτήτων είναι η συνεργασία με εταίρους, πολλώ δε μάλλον με δεδομένες τις “πολύ θετικές εμπειρίες” από τις συνεργασίες τόσο της Munich Re όσο και της θυγατρικής Ergo  στο πεδίο της ψηφιοποίησης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*