“Πατάει φρένο” η Lemonade 

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Σε στροφή 180 μοιρών προχωρά η αμερικανική ασφαλιστική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας (insurtech) Lemonade, η οποία κατέγραψε μεν ιλιγγιώδεις ρυθμούς ανάπτυξης 1000% το α’ εξάμηνο του 2018, τώρα όμως ¨κατεβάζει ταχύτητα” για να βελτιώσει τον δείκτη ζημιών της που δεν “λειτουργεί σωστά”, όπως παραδέχθηκε σε ανάρτησή του στο Διαδίκτυο ο συν-ιδρυτής της εταιρείας  Shai Wininger.

H Lemonade προσφέρει ασφάλιση κατοικίας για ενοικιαστές και ιδιοκτήτες. Κατά το τελευταίο εξάμηνο ολοκλήρωσε έναν γύρο χρηματοδότησης ύψους 120 εκατ. δολ. με επικεφαλής τη Softbank, επέκτεινε τις δραστηριότητές της σε 10 πολιτείες των ΗΠΑ, εγκαινίασε νέα ασφαλιστικά συμβόλαια ανοιχτής πηγής (open source), προετοίμασε το έδαφος για δραστηριοποίηση και σε άλλες χώρες και προχώρησε σε πάνω από 570 αλλαγές στα προϊόντα της, σημείωσε ο κ. Wininger.

Ο κύκλος εργασιών της Lemonade μόνο το α’ τρίμηνο του έτους ισοδυναμούσε με το σύνολο του 2017. Τώρα όμως η εταιρεία κρίνει σκόπιμο να επιβραδύνει τη φρενήρη ανάπτυξή της.

“Δεν σχεδιάζουμε να αναπτυσσόμαστε με αυτούς τους ρυθμούς για πάντα και θα αρχίσουμε βαθμιαία να επιβραδύνουμε την καμπύλη ανάπτυξης για να έουμε ένα πιο ισορροπημένο, υγιές και κερδοφόρο χαρτοφυλάκιο”, είπε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι ο δείκτης ζημιών της Lemonade είναι ακόμα “στο κόκκινο και περίπου 60% παραπάνω από όπου θα θέλαμε να είναι…Τα καλά νέα είναι ότι για πρώτη φορά έχουμε φτάσει στο σημείο όπου έχουμε αρκετά στοιχεία για να αναλάβουμε δράση και να τον οδηγήσουμε σε χαμηλότερα επίπεδα”

Η διόρθωση του δείκτη ζημιών προϋποθέτει αλλαγές στα προϊόντα, την τιμολόγηση και τον τρόπο καταβολής αποζημιώσεων, όμως ήδη βλέπουμε ενθαρρυντικά αποτελέσματα, κατέλημε ο κ. Wininger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*