Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο «Export Summit VΙ» που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς». Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018. ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Eξαγγελία Μητσοτάκη για μείωση ασφαλιστικών εισφορών και ασφαλιστικό 3 πυλώνων

Το καυτό θέμα του ασφαλιστικού επανέφερε στην ατζέντα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος της ΝΔ, στη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος «Export Summit VI».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξήγγειλε νέο ασφαλιστικό τριών πυλώνων με συμμετοχή ιδιωτικού τομέα τόσο στην υγεία οσο και στη σύνταξη και έκανε λόγο για τη συμφωνία αλήθειας, στην οποία ο ίδιος δεσμεύεται για μείωση φόρων, ασφαλιστικών εισφορών και γραφειοκρατίας απέναντι στους επιχειρηματικές, αλλα κι αυτοί πρέπει να δεσμευτούν για επενδυςεις στη χώρα και για φροντίδα των εργαζομένων.

Διαβάστε επίσης: Κ. Μητσοτάκης, Στ. Πιτσιόρλας: Ανοίγουν την κρατική πόρτα στην ιδ. ασφάλιση

Επίσης: Κ. Μητσοτάκης: «Η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να αποτελέσει τον τρίτο συμπληρωματικό πυλώνα για το ασφαλιστικό»

Επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφέρθηκε στην ψηφιοποίηση της πρωτογενούς παραγωγής, με την εφαρμογή της ευφυούς γεωργίας.

Συγκεκριμένα,

– Ο πρώτο πυλώνας θα είναι κρατικός, υποχρεωτικός με βάση το αναδιανεμητικό σύστημα.

– Ο δεύτερος πυλώνας θα είναι επίσης υποχρεωτικός, αλλά με βάση το κεφαλαιοποιητικό σύστημα και ο ασφαλισμένος θα μπορεί να επιλέξει είτε κρατικό είτε ιδιωτικό φορέα.

– Ο τρίτος πυλώνας θα είναι ιδιωτικός, προαιρετικός με βάση το κεφαλαιοποιητικό σύστημα.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η ελληνική αγορά είναι υποασφαλισμένη και συμπλήρωσε ότι στο πρόγραμμά του θα υπάρξει συνολικά μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*