Σημαντική διάκριση για το IFAAcademy και τον Π. Λελεδάκη

Στην τελική φάση του διαγωνισμού του πανεπιστημίου MIT στην Ελλάδα MITEF Enterprize Forum-Greece Startup Competition προκρίθηκε το IFAAcademy, ως μια από τις 10 καλύτερες ελληνικές startups.

Η μεθοδολογία διαχείρισης ασφαλίσιμων κινδύνων «Insurable Risk Management» και τα αντίστοιχα λογισμικά αξιολογήθηκαν από διεθνή κριτική επιτροπή, που την αποτελούσαν κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων, επιχειρηματίες και επενδυτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό με παρουσίαση μέσω τηλεδιάσκεψης στις 16 Μαΐου 2018, και κέρδισαν μια θέση στον τελικό, αφού επελέγησαν ως μια από τις 10 καλύτερες ιδέες και τεχνολογίες του διαγωνισμού, ανάμεσα σε πολύ σημαντικές άλλες προτάσεις.

Η πρώτη διάκριση είχε επιτευχθεί στις 9 Φεβρουαρίου του 2018, όταν το IFAAcademy πέρασε στην ημιτελική φάση του διαγωνισμού, στις καλύτερες 24 startups.

Στην υποστήριξη της κάθε ομάδας, αλλά και υπεύθυνοι για μέρος της αξιολόγησης ήταν διακεκριμένοι μέντορες. Το IFAAcademy στην ανακοίνωσή του ευχαριστεί τους δικούς του μέντορες κ.κ. George Lakis από το Μαϊάμι, David Kantaros από τη Βοστώνη και Yiannis Ritsios από την Ελλάδα, και προσθέτει:

«Για εμάς στο IFAAcademy, εκτός από το μεγάλο ενθουσιασμό και την τιμή της διάκρισής μας, η χαρά μας είναι διπλή, καθώς καταφέραμε να προχωρήσουμε την ιδέα της ασφάλισης και της ίδιας της ασφαλιστικής αγοράς ένα βήμα πιο πέρα. Η ασφαλιστική αγορά “ακούστηκε” με μεγάλη επιτυχία ανάμεσα σε άλλους κλάδους, που μέχρι πρότινος μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον. Θέλουμε να δείξουμε σε όλον τον κόσμο πως η ελληνική ασφαλιστική αγορά μπορεί να  καινοτομήσει και να φωνάξουμε δυνατά πως η ιδέα της ασφάλισης είναι “η πιο έξυπνη χρηματοοικονομική ιδέα κοινωνικής συμμαχίας”!».

Ο διαγωνισμός MITEF Greece Startup διοργανώνεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, με στόχο να συμβάλει ενεργά στην ανάπτυξη, στην ποιοτική αναβάθμιση και στην προώθηση ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων στον τομέα της τεχνολογίας. Σημαντικό όφελος για τους νικητές αποτελεί η διεθνής αναγνώριση. Ειδικότερα, οι νικητές θα έχουν την ευκαιρία να προβληθούν μέσα από το MITEF Global, το διεθνές μη κερδοσκοπικό δίκτυο που ασχολείται με την καινοτομία και την τεχνολογική επιχειρηματικότητα.

Οι 10 καλύτερες ομάδες του διαγωνισμού θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο συνέδριο καινοτομίας HUB WEEK στη Μασαχουσέτη της Βοστώνης, το οποίο συνδιοργανώνεται από πολύ σημαντικούς παγκόσμιους φορείς και πανεπιστήμια, όπως το MIT και το Harvard.

Η τελετή λήξης και απονομής του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιουνίου 2018 στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν μπροστά σε διεθνή κριτική επιτροπή και κοινό επιχειρηματιών και επενδυτών οι ιδέες των 10 καλύτερων start ups, και θα επιλεγούν οι 3 καλύτερες προτάσεις.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του IFAAcademy Παναγιώτης Λελεδάκης δήλωσε: «Στο IFAAcademy αισθανόμαστε ήδη νικητές του διαγωνισμού, καθώς η πρόκριση στον τελικό ανάμεσα σε τόσο αξιόλογους συναγωνιζόμενους ήταν μια πολύ σημαντική πρόκληση / επιτυχία. Θα παλέψουμε όμως με αισιοδοξία και για μια θέση στην τριάδα!».

Τα τελευταία 2 χρόνια το IFAAcademy  έχει λάβει και άλλες σημαντικές διακρίσεις, όπως την 1η θέση ως καλύτερη startup για το 2017 από το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας – ΙΝΕΠΕΠ και την 1η θέση στα βραβεία καινοτομίας από το Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κύπρου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*