Ο Γ. Χατζηθεοδοσίου αποχαιρετά τον Κώστα Πολίτη, «μαέστρο» του έπους του ’87 που διέπρεψε στον ασφαλιστικό κλάδο

Σε ηλικία 76 ετών έφυγε από τη ζωή ο ο προπονητής της «χρυσής» Εθνικής του 1987, o Kώστας Πολίτης.
Ο αρχιτέκτονας του θριάμβου του 1987, ο προπονητής που οδήγησε την Εθνική Ελλάδος στο ψηλότερο σκαλί της Ευρώπης, άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα, λίγα 24ωρα μετά τη συμπλήρωση 31 ετών από τη μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνικού μπάσκετ.
Ο Κώστας Πολίτης γεννήθηκε στις 21 Μαρτίου 1942 στην Αθήνα και αγωνίστηκε ως καλαθοσφαιριστής στον Παναθηναϊκό.
Εκτός από την Εθνική Ελλάδος, ο Κώστας Πολίτης είχε διατελέσει τεχνικός του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ και της Νήαρ Ηστ. Με τον Παναθηναϊκό είχε κατακτήσει τρία Πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα Ελλάδος.
Άνθρωπος δημιουργικός, πρωτοπόρος και με όραμα άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στον ελληνικό αθλητισμό. Χάρη στην επιτυχία του 1987 το ελληνικό μπάσκετ εξελίχθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό και έφτασε να θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις σε παγκόσμιο επίπεδο.
Εκτός όμως από τον αθλητισμό, διέπρεψε και στον ασφαλιστικό κλάδο ως ένας εξαιρετικά επιτυχημένος επαγγελματίας, ενώ ήταν και μέλος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, δηλώνει για την απώλεια του Κώστα Πολίτη:
«Σήμερα η Ελλάδα θρηνεί τον χαμό του «εθνικού κόουτς» Κώστα Πολίτη, του ανθρώπου που μας έδειξε περίτρανα ότι τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα αν συνοδεύονται από σκληρή δουλειά και πίστη. Ήταν ο πρωτεργάτης μίας ομάδας που μας έκανε εθνικά υπερήφανους και μας απέδειξε με έργα ότι ο Έλληνας μπορεί να πρωταγωνιστεί με επιτυχία. Εγώ αποχαιρετώ τον φίλο μου Κώστα Πολίτη. Αυτό που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι την ποιότητα του ανθρώπου, την ευγένεια του και την υποδειγματική στάση ζωής που επέδειξε. Εκτός από εξαιρετικά επιτυχημένος προπονητής ήταν και ένας άριστος επαγγελματίας που κόσμησε με την παρουσία του τον ασφαλιστικό κλάδο. Τον διέκρινε πάντα η διάθεση του για προσφορά, ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή και ασχολήθηκε και με τα κοινά του επιμελητηρίου, τιμώντας με με την συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μου στις τελευταίες εκλογές. Το μόνο που μπορώ να πω αυτή τη δύσκολη ώρα είναι ότι στάθηκαν τυχεροί όσοι τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του. Συλλυπητήρια στους οικείους του. Θα μείνει αξέχαστος και θα μνημονεύεται πάντα για το ήθος και την προσφορά του. Καλό ταξίδι φίλε Κώστα».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*