Έρχεται η απαλλοτρίωση

Μήνες τώρα κάποιες ασφαλιστικές εταιρείες αναζητούν διαύλους ανάπτυξης των εργασιών τους. Είναι αυτές, οι ξεχωριστές, που αναγνωρίζουν τα σημάδια των καιρών, διαβλέπουν τις επερχόμενες δυσκολίες και οδηγούνται στην αντιμετώπιση της νέας τάξης πραγμάτων. Μια τάξη η οποία διακρίνεται από επιβράδυνση στην πώληση συμβολαίων, από δυσφορία στα υψηλά λειτουργικά κόστη, από ανακοπή κάθε ρυθμού ανάπτυξης που υπερβαίνει τον απλό μέσο όρο. 

Είναι σαφές ότι αυτή η νέα «συνθήκη» πρόκειται για την ισορροπία που διακρίνει τη φύση, πρόκειται για τη χρυσή μεσότητα η οποία όπου και όταν υπάρχει διασφαλίζει το σημαντικό μέγεθος της διατηρησιμότητας.

Ήταν φυσικό λοιπόν και αναμενόμενο για όσους αναγνωρίζουν τους οιωνούς ότι τα τελευταία χρόνια και επί μακρόν η ισορροπία είχε χαθεί, η χρυσή μεσότητα δεν υπήρχε ως έννοια και η ζωή, οι επιχειρήσεις, η ασφαλιστική αγορά δούλευαν στο «κόκκινο». 
Οι υπερβολικοί ρυθμοί οδηγούσαν σε εξάντληση τους θεσμούς τις διαδικασίες τους ανθρώπους, την οικονομία. Αναμφισβήτητα η υπέρβαση αυτή του μέτρου συνιστούσε και ρίσκο, το οποίο μάλιστα όταν αφορά επιχειρήσεις συνεπάγεται ότι αγγίζει τους εργαζόμενους, τον ανταγωνισμό, τους συνεργάτες αλλά και την οικονομία που οι επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται. 
Η ασφαλιστική αγορά «κομμάτι» και αυτή των τελευταίων ετών, κινήθηκε στους υπερβολικούς ρυθμούς της εποχής και σήμερα καλείται να λάβει τις αποφάσεις της για την επόμενη μέρα, για την νέα τάξη πραγμάτων. Καλείται να μπει εντός μέτρου μαζί με όλους τους άλλους κρίκους που συνθέτουν την αλυσίδα της ελληνικής οικονομίας. 
Δεν υπάρχει άλλη επιλογή για τη διατηρησιμότητα, για την επιβίωση για τη συνέχιση της παρουσίας των ασφαλιστικών εταιρειών στην αγορά. Αναφέραμε και στην αρχή ότι κάποιο έχουν ήδη στρώσει το έδαφος. Και νέους διαύλους προώθησης εργασιών έχουν δημιουργήσει και ετοιμάζονται να πους ανακοινώσουν και έχουν μεριμνήσει για τα του οίκου τους και έχουν διασφαλίσει την συνέχεία τους….
Κάποιο άλλοι όμως όχι μόνο δεν έχουν κινηθεί αλλά ούτε έχουν αντιληφθεί τι συμβαίνει γύρω τους. Συνεχίζουν αν βρίσκονται εκτός εποχής, μένουν αδρανείς, συντηρούν τα μικροκαμωμένα σπίτια τους και τα «ψεύτικα παλάτια» με τις κλειστές αυλές. Αγνοούν ότι το κράτος επιζητά και αυτό την ισορροπία και όπως μαθαίνουμε ετοιμάζεται για απαλλοτρίωση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*